Frihedsgudinden (New York)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Frihedsgudinden i New York er en stor statue, som er placeret i New Yorks havn og er en gave fra Frankrig. Den byder de mange rejsende velkommen, der kommer i land fra søsiden.

Hele idéen og statuen er blevet lavet af den kendte franske billedhugger Frédéric Auguste Bartholdi i samarbejde med en anden franskmand ved navn Gustave Eiffel. Gustave Eiffel var en fransk ingeniør og er nok bedst kendt for, at have kreeret Eiffeltårnet i Paris.

Selvom Frihedsgudinden oprindeligt blev bygget i Frankrig, står den som bekendt i New York. I Frankrig har man dog rejst en tro kopi i en mindre udgave på 12 meter i byen Colmar, hvor den franske billedhugger blev født. Det har man gjort for at ære ham og for at han altid vil blive husket for hans skabelse af Frihedsgudinden, som lige siden har været en berømt turistattraktion, som mange tager til New York for at se i virkeligheden.

Faktisk har Frihedsgudinden også en stor symbolsk betydning for mange amerikanere, da mange forbinder statuen med frihed, ligeret og ikke mindst demokrati. Den står som et flot symbol på venskab imellem folkeslag. Dette ses også tydeligt på hele Frihedsgudindens og hendes symboler. Noget som mange måske ikke kender til, men som er værd at vide omkring statuen, hvis du får mulighed for at se hende i New York.

Du kan tage færgen Statue Cruises over til Liberty Island, hvor hun så fint står og komme helt tæt på Frihedsgudinden og ind i det kendte museum, men det er ikke gratis. Vælger du denne tur, skal du have bestilt tid i god tid i forvejen, da der kun er omkring 2.500 billetter til denne tur om dagen. Det er dog alle pengene værd, da du samtidig vil få hele historien omkring hende og komme ind i det berømte museum.

Et stærkt brand i sig selv

Frihedsgudinden er ikke kun et symbol og en seværdighed, der betyder meget for det amerikanske folk. Hun har også en kæmpe stor brand værdi, da den ofte ses i film eller magasiner og straks forbinder folk det med USA.

Hun er en reklame i sig selv og for USA og du kan ikke undgå, at se en eller anden souvenir med hende i de mange butikker nær hende. Det kan være kopper, t-shirts eller lignende ting. Der bliver solgt rigtig mange souvenirs med Frihedsgudinden hvert år i USA, da mange turister gerne vil have et symbol med hjem derfra, at de har været og set hende i virkeligheden.

Mange drømmer kun om det, fordi de har set hende på film eller i reklamer, men det er ikke alle, der får muligheden for at se hende med sine egne øjne, stå der med faklen i sin højre hånd, der brænder frihedens flamme. Giv dig selv oplevelsen, hvis du har mulighed for det alene eller sammen med andre, hvis du er i New York.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.