Grand Canyon (Arizona)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

En stor turistattraktion som mange tager til USA for at opleve er Grand Canyon, som hvert år trækker mange turister til fra hele verdenen og er på lige fod med bl.a. verdens første nationalpark Yellowstone, som også er i USA og bliver besøgt af flere millioner turister årligt.

Grand Canyon har en længde på 446 kilometer samt en dybde på helt op til 1,6 kilometer på det dybeste sted. Den er mange kilometer bred og måler 15 kilometer på det smalleste sted, hvilket bestemt ikke er småt. Den ligger i det nordlige Arizona.

Grand Canyon er blevet skabt af Colorado flodens strøm, der igennem millioner af år, har formået at bore sig længere og længere ned i undergrunden. Derfor er dette sted, så helt ufatteligt dybt og man tror ikke sine egne øjne, før man har set det i virkeligheden.

Der er åbnet hele året rundt til denne seværdighed og en billet pr. bil koster i omegnen af 25 dollars, hvilket svarer til omkring 175,- danske kroner. Denne billet gælder for en hel uge og derfor har du masser af tid til, at udforske det helt enorme store terræn.

Overvurder ikke Arizonas længste kløft

Du bør som minimum afsætte en hel dag til at udforske og se Grand Canyon, men flere dage kan også snildt bruges på denne begivenhed. For at få den bedste oplevelse og stemning, kan det anbefales, at stå helt tæt på kanten enten ved solopgang eller ved solnedgang.

Er du en af dem der drømmer om, at nå helt ned til bunden af Grand Canyon, for at få en endnu vildere og større oplevelse, bør du være i god fysisk form. Det kan gøres ved, at følge en af de mange vandrerstier, der går ned til bunden, men du skal på forhånd gøre dig mentalt klar på, at en tur til fods, kræver noget godt fodtøj og en god fysisk form.

Mange turister tror de nemt, kan klare denne tur til bunden af Grand Canyon, men får simpelthen overvurderet deres egne kræfter og fysiske form. Derfor bliver mange turister årligt hentet af samaritter og dette vil du nok gerne helst undgå.

Selvom du vælger, at gå langs med kanten eller ned i selve Grand Canyon, skal du huske rigtig godt med vand, da der kun findes et par kiosker langs med stierne og der er ofte propfyldt med turister, der har dummet sig og ikke har mere at drikke.

Det er dog en helt speciel oplevelse, at se Grand Canyon og bør opleves af alle mennesker og det er samtidig en seværdighed, som er til at betale for alle mennesker.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.