White House – Det Hvide Hus (Washington)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

USA’s præsidents embedsbolig bliver også kaldt Det Hvide Hus, hvor Barack Obama angiveligt bor med sin hustru på nuværende tidspunkt, da han er præsident for USA. Boligen ligger i det nordvestlige Washington D.C helt præcist på adressen ”1600 Pennsylvania Avenue” og får dagligt omkring 5.000 besøgende fra hele verdenen.

Det blev besluttet, at boligen skulle bygges helt tilbage i år 1790 og lige siden år 1810, har USA’s præsident boet i Det Hvide Hus. Der har dog været visse udfordringer gennem årene, hvoraf allerede fire år efter, at den første præsident flyttet ind brændte hele huset og der var ikke andet tilbage end ydervæggene af hele huset. Derefter ventede et kæmpe genopbygningsarbejde.

Da Det Hvide Hus i 1940’erne var tæt på at bryde sammen besluttet man at renovere det og genopbygge det endnu en gang og det er resultatet af, hvordan det ser ud i dag. Det er dog siden hen blevet indrettet på forskellige måder afhængig af hvem som var præsident.

Nogle sjove fakta omkring hele boligen er, at den består af ikke mindre end 132 forskellige rum. Heraf 35 badeværelser, 412 døre, 147 vinduer, 28 pejse, 8 trapper samt 3 elevatorer.

Derudover har præsidenten og ægtefælle deres egen tennisbane, bowlingbane, biograf, løbebane, svømmebassin og ikke mindst de fem fuldtidskokke, som er ansat i Det Hvide Hus.

Vær velklædt og kom i god tid

I og med at det er gratis, at besøge Det Hvide Hus, anbefales det også at komme i rigtig god tid og helst før kl. 9 om morgenen. Kommer man derefter, kan man ikke forvente, at kunne komme ind i selve huset pga. de mange andre turister, der ligeså gerne vil ind i selve huset. Er dette tilfældet må man måske nøjes med et foto af selve det flotte hus og evt. prøve at komme tilbage næste dag i bedre tid.

Da det er USA’s præsidents bolig skal man helst komme i ens lidt pænere tøj og ikke ens slidte joggingbukser eller lignende. Det behøver ikke, at være helt formelt med jakkesæt, men det anbefales helst, at komme i lidt pænere tøj og noget man kan være bekendt, at have på i selskab med andre mennesker.

Befinder du dig i Washington D.C eller i nærheden bør du tage et smut forbi Det Hvide Hus, da det er en kæmpe oplevelse, som alle burde have lov at opleve. Om end du er interesseret i politik eller ej, skal du stadig give dig selv den helt specielle oplevelse det er, at få lov til at komme ind i præsidenten bolig og se hvor kæmpe stor den er i virkeligheden.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.