Times Square (New York)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Times Square er måske dét flest mennesker forbinder med New York City. Pladsen er samlingspunkt for et myller af mennesker – en god blanding af turister og forretningsmænd, store Billboards med reklamer og en masse High Street butikker med populære varer – alt fra tøj til slik. Times Square er også kendt for sit store nytårsshow hvor man kan komme og se “The Ball Drop” – som man siger, når klokken slå 00:00 og vi går ind i det nye år.

På et kæmpe Billboard kan man følge med i klokken som den nærmer sig midnat, og helt op til 1 million mennesker er hvert år tilstede og følger forventningsfuldt med som sekunderne tikker. Udover den store menneskemængde, vil der være musikalske optrædener af kendte bands og solister. Pynten bliver heller ikke nedprioriteret og man kan forvente at blive overdynget af konfetti og balloner. Fejrer man nytårsaften på Times Square kan man altså være sikker på at gå ind i det nye år med et brag af en fest.

Times Square er opkaldt efter verdensberømt avis

Mere konkret er Times Square en plads der er beliggende mellem den berømte Broadway-gade og 7th Avenue, og West 46th St og West 47th st. Det ligger altså forholdsvis langt oppe på Manhattan, men centralt og i gåafstand til Central Park og Bryant Park – to fantastiske seværdigheder i byen.

Times Square har sit navn efter den berømte New York’er avis The New York Times. I 1904 rykkede avisen sit hovedkontor til pladsen mellem Broadway og 7th Avenue og lagde nu navn til det der senere skulle vise sig at blive en af verdens største turistattraktioner.
Før avisen rykkede sit hovedkvarter hertil, gik pladsen under navnet Langacre Square.

Times Square er noget for hele familien

Hvert eneste dag valfarter tusindvis af turister fra hele verden til New York City og ét sted de fleste planlægger at besøge er Times Square. Der er her massere af ting at se og opleve for hele familien. Det vrimler med tøjbutikker med kendte mærker, som familiens teenagerdatter kan gå amok i, store legetøjsbutikker til det yngste familiemedlem og de store skyskrabere og diversiteten i menneskemængden er en oplevelse for selv mor og far.

Som nævnt bliver Times Square krydset af Broadway som er kendt for sit store udbud af teater og musicals. Her er det hver aften muligt at se nogle af de mest kendte og elskede fortællinger blive udfoldet af nogle af verdens dygtigste sangere og skuespillere.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.