Disneyland (Florida)

Attraction Type:

  • Forlystelse

Ankommer man til Orlando’s lufthavn, så er der ikke mere end 20 minutter til Disneyland. Stedet er et af Floridas meget populære turistattraktioner, og det har været aktivt siden 1971. Disneyland er opdelt i nogle forskellige slags lande, som har forskellige temaer. Man bruger ny teknologi og de forskellige figurer fra diverse Disney film. Disneyland Florida indeholder seks parker, hvor to af dem er vandparker. Den ene park hedder Magic Kingdom, som indeholder syv verdener. Her er aldersgruppen de lidt mindre børn.

Børn over ti år, kan sagtens springe denne park over. Har man dog nogle lidt mindre børn med, så har de mulighed for at møde selveste Mickey Mouse, Peter Pan, Snehvide, Dumbo osv. Den anden park hedder Epcot, og her skal alle forbi! Der er fyldt med science fiction forlystelser, da det er Disneys fremtidsby. I den tredje park, MGM Studios, er der nogle af de bedste forlystelser.

Det er blandt andet Rock’n Roll Coaster med Aerosmith og 3D-biografer, hvor man får en følelse af, at være tæt på det hele. Epcot og MGM Studios var en del af udvidelsen i 1982, med den permanente verdensudstilling. Dernæst er der Animal Kingdom, som er en blanding mellem en temapark og zoo. Og så er der de to vandparker, nemlig Blizzard Beach og Typhoon Lagoon.

Man skal mindst have en dag til hver park, for at man kan nå at se det hele. Synes man at kørerne til forlystelserne er for lange, så kan man benytte sig af Fastpass. Det er også en god ide at komme tidligt på dagen, så man ikke skal starte dagen med at stå i kø.

Forlystelsesparker der minder om Disneyland Florida

Udover Disneyland i Florida, så kan man finde endnu et Disneyland i USA. Det er i Anaheim sydøst for Los Angeles. Den blev åbnet af Walt Disney i 1955. Da de to forlystelsesparker startede op, havde de i begyndelsen af 1990’erne omkring 60 millioner besøgende om året. I 1982 kom der et japansk Disneyland i Tokyo, i 1992 åbnede Disneyland i Paris og sidst i 2005 åbnede der Disneyland i Hongkong.

Så konceptet med en hel Disney-verden er efterhånden spredt ud over hele verdenen. Alle parkerne er bygget ud fra det koncept, hvor hovedgaden består af Main Street. Fra denne gade bevæger man sig så ud i de forskellige slags lande. Lige meget hvor man tager hen, får man altså den nogenlunde samme oplevelse. Det er en oplevelse man kan dele med hele familien, da alle aldersgrupper kender til de forskellige kendte figurer i Disney film.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.