Capitol Hill (USA)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Oplev magtens centrum i USA – Capitol Hill

Er man i Washington eller på den amerikanske østkyst, skal man unde sig selv at slå et smut forbi magtens centrum i USA, nemlig Capitol Hill i Washington. De fleste kan nikke genkendende til billedet af den store smukke bygning fra 1793 bygger i amerikansk neoklassicisme. Især den vestlige facade af Capitol Hill er den nok mest kendte. De mange søjler og den enormt store kuppel pryder facaden.

Capitol Hill i Washington fungerer som hovedsæde for den amerikanske kongres, som er den lovgivende del af USA’s føderale regering. Capitol Hill er faktisk et af de ældste kvarterer i Washington, men det er nok primært bygningen for kongressen, som er den mest kendte bygning i dette kvarter. Navnet Capitol Hill blev opfundet af Thomas Jefferson, som også var en dem, der skrev under på den amerikanske uafhængighedserklæring. Navnet er en amerikanisering af den italienske navn Capitoline Hill, som var en af de syv høje i det antikke Rom.

Den smukke bygning ligger på en bakke

Hovedsædet for den amerikanske kongres ligger på en høj i Washington, og gennem tiden har højen haft mange navne. Jenkins Hill og Jenkins Heights er bare nogle af de navne, der var i spil inden højen som bekendt blev til Capitol Hill. Historisk har Capitol Hill udviklet sig meget gennem tiden. For eksempel besluttede man under den amerikanske borgerkrig at bygge et hospital i området til de kæmpende soldater. Capitol Hill som distrikt er også placeret på en liste over de mest historiske steder i hele USA, hvilket gør det til USA’s største bevaringsværdige distrikt. Der er altså en lang og spændende historie omkring Capitol Hill i Washington, som man kan dykke ned i, hvis man besøger byen eller hvis man bare synes, at amerikansk historie er spændende.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.