Mount Rushmore (South Dakota)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Historien bag Mount Rushmore

Hvis du befinder dig i South Dakota, er Mount Rushmore et helt sikkert must at besøge, hvis du på nogen måde er kulturelt interesseret. Oprindeligt tilhørte Mount Rushmore indianerstammen Lakota, under navnet Six Grandfathers, men er nu mere bekendt under navnet Rushmore, en advokat fra New York. Hvis man ingenting ved om Mount Rushmore i South Dakota, kan det siges at det er en skulptur, skåret ind i klippevæggen i en enorm størrelse. Mount Rushmore ligger ved Keystone og kan ses fra enormt lange distancer væk grundet dens størrelse, men også højden den befinder sig i. Skulpturen er dannet som et symbol på USA’s første 150 år som forenede stater.

Fire af nogle af de tidligste amerikanske præsidenter er skåret ind i siden af klippevæggen, der tilbyder et imponerende syn. Længst til højre ses Abraham Lincoln, der havde embedsperiode fra 1861 til 1865. Ved siden af ham er Theodore Roosevelt afbildet, der sad fra 1901 til 1909. Derefter ses Thomas Jefferson, der sad fra 1801 til 1809. Længst til venstre er USA’s første præsident George Washington der havde embede fra 1789 til 1797.

En kæmpe turistattraktion

Mount Rushmore i South Dakota er et billede på USA’s begyndelse og er derfor kendt langt omkring i verden. Derfor er det også en kæmpe turistattraktion, med op til flere millioner besøgende hvert eneste år. Bjerget er blevet populært i moderne popkultur, hvilket naturligvis har medført at flere kender til bjergets eksistens. Denne stigende omtale gennem de sidste mange år, har gjort Mount Rushmore til et vigtigt punkt når man besøger USA. Den historiske vigtighed kombineret med det storslåede syn det er at betragte bjerget, har gjort Mount Rushmore til en af de vigtigste turistattraktioner i hele USA.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.