Trump Tower (New York)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Trump Tower er en skyskraber beliggende i New York, USA, opført af mange millionæren Donald Trump. Skyskraberen er 202 meter høj og er placeret på Fifth Avenue centralt i hjertet af New York. Den berømte skyskraber er designet af Der Scott, men altså finansieret af Donald Trump. Bygningen bruges til forskellige forretninger, men huser også kontorarealer og en masse lejligheder.

Fifth Avenue

Trump Tower er som sagt placeret på Fifth Avenue, som er en af Manhattans travleste gader. Gaden er især kendt for at huse en lang række modebutikker. På gaden finder man også en lang række af de mest kendte bygninger i New York. Gaden er derfor oplagt, hvis man vil opleve en masse kendte seværdigheder på en gang. På gaden ligger der bl.a. en anden kendt høj skyskraber, Empire State Building. Med sine 381 meter er denne skyskraber en del højere end Trump Tower.

Bygningen stod færdig i 1931 og har lige siden været et ikon for New York City. I hele 41 år var bygningen den højeste i New York, men blev overhalet af World Trade Center blev bygget. Som de fleste nok ved, blev World Trade Center udsat for et forfærdeligt terrorangreb i 2001, og Empire State Building blev atter den højeste bygning i byen.

På Fifth Avenue ligger også den fantastiske biblioteksbygning. New York Public Library er i princippet det kommunale folkebibliotek i byen, men regnes for at være et af verdens fineste biblioteker. Det er arkitektonisk længder foran vores danske biblioteker. Biblioteket er et af i alt tre offentlige biblioteker i New York og er det største af de tre. De to andre er placeret henholdsvis i Brooklyn og Queens. Biblioteket er en sand arkitektonisk perle, samtidig med at det huser nogle af de mest sjældne og fantastiske bøger i verden.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.