Grand Central Station (New York )

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Grand Central Terminal, eller Grand Central Station som den også bliver kaldt, er en kæmpe stor banegården. Faktisk er banegården verdens største, målt ud fra dens antal platforme. Banegården ligger i midttown på Manhatten, nærmere bestemt 43. St og Park Avenue.

Den består af 44 platforme, 67 spor og 125.000 rejsende. Navnet på stationen kommer fra det postkontor der ligger i nærheden, samt en banegård der tidligere lå det samme sted.

Hvad indeholder Grand Central Terminal, New York

Det er ikke kun som banegård man kan benytte bygningen. Bygningen huser nemlig også restauranter, fast food, bagerier, supermarked osv. Der er mere end 40 butikker på Grand Central Terminal. Udover de mange butikker og restauranter, er der i midten af Grand Central Terminal The Main Concourse. Her finder man det meget berømte mødepunkt, med det 4-sidede ur, som er lavet med opaler. Man har vurderet uret til omkring 10-20 millioner dollars.

Her i midten kan man også finde de gamle billetluger og ikke mindst det amerikanske flag. Flaget blev hængt op efter 11. september. I toppen er der det meget flotte loft, der indeholder stjernebilleder, forgyldte ørne osv. Uret i hjertet af Grand Central Terminal, er ikke det eneste der er. På banegårdens facade til 42. St., finder man et ur med det største stykke Tiffany glas i verden. Rundt omkring det er der en masse skulpturer, som i 1913, det år de blev lavet, blev anset for verdens største skulpturer. De er omkring 15 meter i højden, og uret har i sig selv en diameter på 4 meter.

De mange mennesker i Grand Central Terminal, New York

Hver dag passere 30.000 mennesker igennem to lange gange, som er omkring 350 meter. Siden 1999 har man nemlig kunnet komme til Grand Central Terminal fra Grand Central North på 47th St. og 48th St., med disse gange. I dag er der hver dag besøg af 375.000 mennesker, som er på Grand Central Terminal for blot at shoppe eller spise, ikke for at rejse.

Hver dag bliver der serveret 10.000 måltider, så det er ikke kun for at rejse, at folk besøger Grand Central Terminal. Men med mange mennesker på ét sted, resulterer det også i, at mange mister sine ejendele. Ofte er det fordi, at folk har glemt deres ting. En af de mest glemte ting er jakker, og har man mistet sin jakke, eller en anden ting, så kan man højst sandsynligt finde det på hittegodskontoret, hvor der ligger over 19.000 ting.

Grand Central Terminal er altså en oplevelse i sig selv, og hvor man sagtens kan tage et smut forbi, selv om man ikke skal ud at rejse.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.