Empire State Building

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Empire State Building er New Yorks højeste bygning, med en højde på 381 meter og ligger på hjørnet af 5th. Avenue og 34 St. Bygningen stod færdig bygget i 1931, og selve navnet kommer fra øgenavnet for staten New York. Da den stod færdig i 1931, var det verdens højeste bygning. Dog mistede den titlen til World Trade Center, men siden den 11. september har Empire State Building igen været en af kongerne i blandt byens skyskrabere.

Under opbygningen blev der brugt 60.000 tons stål, 73 elevatorer, 6500 vinduer og ikke mindst 7.000.000 arbejdstimer på byggeriget. I dag er der 15.000 mennesker som arbejder i bygningen, og hver eneste dag er der masser af turister, som besøger skyskraberen. Som turist har man mulighed for at tage et kig fra 86. etage og fra 102. etage.

Med en express elevator kommer man op i de 320 meters højde, og her er udsigten på ingen måde dårligt. Der er mulighed for at gå hele vejen rundt om selve bygningen, hvor der er bygget en udendørs platform. Det giver et godt billede af byen New York. Har man en quarter eller to på sig, så er der mulighed for at se udover byen med en kikkert.

Praktisk information om Empire State Building

Kommer man i rigtig god tid, så kan man stille sig i kø til at tage elevatoren op på 102. etage. Billetterne køber man på 86. etage, for at komme videre op til 102. etage. Prisen for blot at komme til 86. etage ligger på 20 dollars for voksne, unge (mellem 12 og 17 år) på 18 dollars, børn (6 til 12 år) på 14 dollars og ældre (det vil sige 62 og op efter) til 18 dollars. Hvis man så vil fra 86. etage til 102. etage, så koster det 15 dollars ekstra.

Der kan være en ret lang kø, hvis man vil videre op til 102. etage. Derfor kan man købes express-billetter, som koster 48 dollars. Synes man det er for meget at betale, så er det bedste råd at møde tidligt op om morgenen, da køen kun bliver længere i løbet af dagen. Er man til en lidt anderledes tur, så kan man prøve skyride.

Her får man i en HD-biograf en virtuel tur af New York i luften, hvor sæderne bevæger sig. Skyride befinder sig på anden etage, og man kan købe en kombinationsbillet. En kombinationsbillet indeholder adgang til 86. etage, samt biografen og koster 44 dollars for voksne, 32 dollars for unge, 30 dollars for børn og 30 dollars for ældre.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.