Eiffeltårnet (Paris)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Eiffeltårnet er efterhånden blevet varetegnet på ikke mindst Paris, men måske også hele Frankrig. I dag er Eiffeltårnet et meget populært turistmål, med ca. 5,5 millioner besøgende hvert eneste år. Udover at være en turistattraktion så er tårnet i dag både radioantenne og tv-antenne, samt luftfyr og meteorologisk station. Tårnet har en højde på 324 meter og der er i alt 1.665 trin til toppen. Så det kræver en god kondi, at komme helt på toppen.

Hvor stammer navnet på Eiffeltårnet i Paris fra?

Navnet på tårnet kommer fra konstruktøren, som hed Gustave Eiffel. Da Gustave Eiffel byggede tårnet, var mange rystet over den måde tårnet så ud på. Gustave var dog brokonstruktør og vidste alt om hvordan vinden kunne påvirke det høje tårn. Derfor skulle de være sikre på at Eiffeltårnet kunne modstå vinden. Når det blæser så er det højeste udsving på 12 cm. Gustave havde 300 mænd til at bygge tårnet fra 1887 til 1888, og det kom til at koste 7,8 millioner francs.

Det var dog meget farligt at arbejde på tårnet, da der ikke rigtig er nogle faste etager mellem udsigtsplatformene. Derfor blev der brugt flytbare stilladser og afskærmninger, som skulle mindske risikoen for ulykker. Der var dog også kun en person der mistede livet, i forbindelse med opførslen af tårnet. I dag bliver tårnet malet hvert 7. år, og det kræver ca. 40 tons maling. Så det er ikke så lidt der skal til, når det gamle tårn skal holdes vedligeholdes.

Hvordan startede opførslen af Eiffeltårnet i Paris?

Da Eiffeltårnet officielt åbnede i 1889, var det for at være en del af Verdensudstillingen. Samtidig var det en hyldest, da det var hundredeårsdagen for den franske revolution. Den første der besøgte tårnet var prinsen af Wales.

Til at starte med have Eiffeltårnet kun fået tilladelse til at stå i 20 år, men da selve tårnet kunne anvendes i forhold til kommunikation, fik det lov at blive stående. I nyere tid, det vil sige i år 2000, blev der sat blinklys og projektør på tårnet. Lyset er blevet attraktivt, men samtidig også kritiseret.

Praktiske oplysninger om Eiffeltårnet i Paris

Ofte er der meget lang kø til, at købe billetter ved Eiffeltårnet. Men som noget nyt kan man nu købe billetterne på internettet, og printe dem ud. Ulempen er dog, at man skal vide præcis hvilken dag og hvad klok man vil besøge tårnet, så det kræver lidt planlægning.

Der udover er det svært at planlægge efter vejret, for det skal helst være skyfrit, så man får så meget ud af udsigten som muligt. Køber man derfor billetter ved tårnet, skal man regne med i hvert fald tre timer, fra at man står i kø, til at man er nede igen.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.