Wembley (London)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Wembley Stadion er et kæmpestort fodboldstadion i London. Det er også bare kendt under navnet Wembley. Dette stadion i London er Europas største og kan huse op til 90.000 mennesker under samme tag. Wembley er traditionelt set et stadion til fodbold, men udover at det bliver brugt til alverdens fodboldkampe bliver det også brugt til atletik og stor koncerter med nogle af verdens største musikere. Der lå tidligere et stadion på stedet, der var Englands nationalstadion og som blev indviet i 1923.

Det var et af verdens mest berømte stadions, men for ikke så mange år siden blev dette ikoniske stadion revet ned til fordel for det nye Wembley. Der er utroligt mange store musikere, der har sat deres ben på Wembley Stadion. Det er kunstnere som for eksempel Queen, The Rolling Stones og David Bowie. Wembley Stadion har altså også en lang musik tradition.

Wembley Stadion – den berømte engelske arena

Siden Wembley Stadion i London er Europas største stadion og generelt er meget berømt, fører der også en del rekorder med til dens historie. Det er vanvittige statstikker som man er vidne til, når man læser fakta for Wembley Stadion. For eksempel har det kostet lige i omegnen af 8 milliarder kroner at bygge det nye Wembley Stadion, der stod klar til åbning i 2007. Desuden er Wembley også et meget luksuriøst stadion. Der er for eksempel så meget benplads i det nye stadion, som der var i den royale loge i det gamle. England har som bekendt en meget stolt tradition, når det kommer til fodbold. Alle hold i den engelske Premier League har sit eget stadion. Wembley er dog ikke tilknyttet noget bestemt fodboldhold, men bruges primært til store landskampe, finaler og andre arrangementer, hvor der er brug for plads til 90.000 tilskuere.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.