Hyde Park (London)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Hyde park er en stor park beliggende i hjertet af London. Parken fylder hele 2,5 km2. Parken er fyldt med fredfyldte oaser, hvor man kan nyde naturen og det gode vejr. Parken er en del af de kongelige parker, som består af Bushy Park, Green Park, Greenwich Park, Kensington Gardens, Regent’s Park, Richmond Park, St. James’s Park og så selvfølgelig Hyde park. Disse steder var oprindeligt ejet af monarkiet i England og tilhørte derfor oprindeligt kongefamilien.

Efterhånen som urbaniseringen fandt sted, valgte man at bibeholde disse grønne oaser, er står nu tilbage som offentlige parker i en storby med masser af bilos og store bygninger. Parkerne er et tilflugtssted for mange lokale i deres travle hverdag, men turister besøger også parkerne ofte. Området omkring Hyde Park blev grundlagt i 1536, selvom den nuværende udformning af området dog kun kan dateres tilbage til 1820. I dag bliver parken bl.a. brugt til af afholde store koncerter om sommeren. I området ved parken finder man også det berømte Speaker’s Corner, hvor traditionen siger at alle kan stille sig op og ytre deres mening om forskellige emner.

Kensington Gardens

Hyde Park og Kensington Gardens udgør sammen et stort område, og bliver derfor ofte betragtet som værende en og samme park. Områder er adskilt af en sø og derfor er de netop to separate parker. Parken er lidt mindre end Hyde Park med sine 1,1 km2. Den store park blev grundlagt i 1728 af Henry Wise og Charles Bridgeman. I dag findes der i parken en mindelegeplads til ære for prinsesse Diana. Denne legeplads hedder Diana Princess of Wales Playground, og besøges hver dag af mange hundrede børn. I parken ligger der også to søer. Hvis du besøger parken vil du hurtigt ligge mærke til det rige fugleliv og de mange egern.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.