Tate Modern Museum (London)

Attraction Type:

  • Museer

Vil man gerne på en rejse til London, der står i kulturens tegn, så er det en selvfølge, at man skal besøge Tate Modern Museum i London. Tate Modern Museum ligger i et imponerende gammelt kraftværk ved Themsens bred. Museet har nogle af verdens mest imponerende permanente udstillinger og deres kunstsamling er helt fantastisk. Ønsker man at se de permanente udstillinger skal man op på henholdsvis tredje og femte sal i museet. Tate Museum i London har ikke altid haft en så imponerende samling og så spændende udstillinger.

Da museet slog dørene op i år 2000 var mange af udstillingerne ikke ophængt kronologisk. Dette havde man gjort for at dække over det faktum, at der på daværende tidspunkt var store huller i udstillingerne. De store huller og den manglende kunst på det hvide museumsvægge var et produkt af en meget konservativ og sparsom indkøbsglæde i 1900-tallet. I 2006 lavede man så en stor om rokering af alle billeder. Denne rokering har fået mange gode anmeldelser og har været med til at manifestere Tate Modern Museum som et af verdens allerbedste museer for moderne kunst. 

Verdens største kunstnere udstiller jævnligt på Tate Modern Museum

London er på mange måder et af verdens epicentre inden for kultur. Derfor er det også vigtigt for byens image, at et moderne museum som Tate kan følge med og være med på beatet inden for de nyeste strømninger. Tate Modern Museum kan i den grad følge med og udstiller ofte nogle af verdens mest populære kunstnere i deres imponerende bygning. Tate har blandt andet udstillet populære nutidskunstnere som dansk/islandske Olafur Eliasson. Tate laver også hele tiden nye tiltag og er konstant i udvikling. Det nyeste tiltag er for eksempel en video- og fotoudstilling på den sydlige side af bygningen.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.