Big Ben (London)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Big Ben er en af de mest kendte seværdigheder i London. Tårnet står i den nordlige del af Palace of Westminster, som også bliver kaldt House of Parliament. Selve uret er det største klokkeværk, med fire urskiver, i verden. Samtidig er tårnet det tredjestørste klokketårn i verden, som er fritstående. Big Ben er blevet et symbol på England, men ikke mindst London, som det står i.

Historien bag Big Ben i London

I 1858 stod det store tårn og ur færdigt. De nederste 61 meter af tårnet er mursten og den øverste del består af et spir af støbejern. I alt er Big Ben 96 meter højt. Selve urskiverne er syv meter i diameter. I bunden af alle urskiverne er der skrevet: Herre, hold vor dronning Victoria den Første sikker. Dette står skrevet på latin.

Big Ben går sjælendt i stå, og er derfor berømt for at være meget pålideligt. Under anden verdenskrig hvor London blev bombet, overlede selve tårnet og uret blev ved med at gå. Selve navnet, Big Ben, er der ikke nogen sikker forklaring på. Der er flere forskellige teorier omkring, hvor det skulle komme fra. En teori er at det er opkaldt efter bokseren

Benjamin Caunt, og en anden er at den oprindelige klokke skulle være navngivet efter Sir Benjamin Hall, som var civilingeniør og politiker.

Omkring Big Ben i London

Palace og Westminster er det sted hvor Englands lovgivende folk mødes. Det består af to kamre nemlig: ”House of Lords” og ”House of Commons”. Oprindeligt blev det bygget som et kongeligt palads, og har stadig en hvis status som kongeligt, til specielle begivenheder. Selv om Big Ben er en stor turistattraktion, så kan man ikke komme ind og se nærmere på det.

Den eneste måde det er muligt at komme ind i tårnet, er hvis man bor i England, og kan arrangere det gennem et medlem af parlamentet. Det er nok de færreste der har det, men skulle man alligevel have det, så er det en god ide at planlægge besøget i rigtig god tid. Samtidig skal man være i en okay form, da der er 334 trin op til toppen.

Er man dårligt gående, er der desværre ikke så mange muligheder, da der ingen elevator er. Men hvis man ikke bor i England, er der altså ingen mulighed for at komme op, i det kendte tårn. Til gengæld kan man hver lørdag og i hverdagene i sommerferien få en guidetur, til Palace of Westminster og parlamentet.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.