Houses of Parliament (London)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Houses of Parliament er også bedre kendt for danskerne som Palace of Westminster, som er hovedsæde for Storbritanniens to helt fantastiske parlamentariske huse ved navn House of Lords og House of Commons.

Hele den smukke bygning eller slottet er placeret på den nordlige side af Themsen floden i området med det prægende navn City of Westminster, der ydermere ligger tæt på de andre regeringsbygninger i Whitehall.

Slottet består af helt ufatteligt mange rum, men de to vigtigste er de to førnævnte huse House of Lords og House of Commons. Oversat på dansk også kaldet overhuset og underhuset. Derudover er der også flere spisesale, biblioteker, opholdsrum og mødesale.

Før i tiden blev bygningen også brugt som regentbolig, men grundet at der ikke har boet nogle monarker i bygningen siden det 16. århundrede, var der ikke længere nogen grund til, at slottet også havde denne funktion. Derfor husere bygningen ikke længere nogle folk i dag, som den gjorde før i tiden.

Har du lyst til, at opleve og overvære en politisk debat i House of Parliament, er dette også en mulighed. Det eneste det kræver er, at du køber en billet, men forbered dig på, at der kan være en forholdsvis lang kø til denne oplevelse. Sørg for at komme i god tid og have dine billetter klar.

House of Parliament er uden tvivl en af Londons største og vigtigste bygninger og er især interessant for dem, som har en særlig eller ødet interesse i politik.

Klokketårnet Big Ben

Noget af det mest interessante ved selve bygningen, er det flotte klokketårn, som består af det mange nok kender som Big Ben. En vildt stor turistattraktion, som hvert år tiltrækker mange tusinde fra hele verdenen, da det er en helt speciel seværdighed, at få lov til at opleve i virkeligheden. Mange turister er dog af den overbevisning, at det er selve uret, som hedder ”Big Ben”, men dette er ikke tilfældet.

Mange har hørt eller læst noget om Big Ben og derfor bør man opleve det 106 meter høje tårn i virkeligheden, hvis man får muligheden for det. Klokken er 13 tons tung og hænger oppe i klokketårnet og har hængt der lige siden år 1859. Den fik en helt særlig betydning under 2. verdenskrig, hvor klokkens klang, var et symbol på, at Storbritannien fortsat var et frit land.

En sjov ting omkring Big Ben er, at tv stationen BBC transmitterer Big Ben hver eneste nytårsaften. På præcis same måde som de danske tv stationer i Danmark DR1 og TV2 transmittere rådhusklokkerne i København.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.