Trafalgar Square (London)

Attraction Type:

  • Museer

Når turen går til London, er der mange forskellige ting, man kan opleve; Tower Bridge, Buckingham Palace, Madame Tussaud’s eller London eye. Men noget af det helt centrale i London, er Trafalgar Square, og dette ligger da også i midten af storbyen. Trafalgar Square er til minde om Slaget ved Trafalgar.

Slaget ved Trafalgar

Det er Slaget ved Trafalgar, der er til grunde for navnet. Selvom Trafalgar Square er placeret i London, så skete selve slaget ved Kap Trafalgar, der ligger sydvest for Spanien. Slaget blev udkæmpet i 1805 og var en kamp mellem den britiske flåde, der blev ledet under Horatio Nelson, og den fransk-spanske flåde, der var ledet under Pierre Charles de Villeneuve. Horatio var en britisk admiral, der dog døde under slaget, mens Pierre Charles de Villeneuve var en fransk søofficer, der var blevet sendt ud på Napoleons befaling. Til trods for at den britiske leder døde, var det dog alligevel englænderne, der sejrede. De mistede ikke et eneste skib under slaget, mens den fransk-spanske hær mistede omkring 20 af deres skibe. Efter de havde tabt slaget, var Napoleons plan om at invadere England ikke længere mulig at gennemføre.

Hvad man kan opleve ved Trafalgar Square

Mange mennesker vil betegne Trafalgar Square som Londons centrum. Tager man forbi og besøger stedet, er der mange forskellige ting, man kan opleve. Man kan blandt andet opleve Nelson monumentet, der blev rejst til minde om Horatio Nelson, monumentet afbilleder da også admiral Nelson. Der vil også være rig mulighed for at opleve en masse kunst, hvis man har interesse for dette. Man kan blandt andet besøge National Gallery og National Portrait Gallery.

Du kan på Trafalgar Square i London også finde St. Martin-in-the-Fields, der er en kirke, hvor man i dag også kan opleve klassiske og jazz-koncerter om aftenen.

 

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.