Stonehenge (London)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Er man til storslåede kulturelle oplevelser, der er noget ud over det sædvanlige, så er Stonehenge i England virkelig en rejse værd. Det er noget ganske særligt, at prøve at gå rundt i denne ”stenkreds”, der fyldt med både interessant historie og mytologi. Stonehenge er let at komme til, beliggenheden er omkring 137 kilometer i sydvestlig retning fra London på Salisbury Plains. Derfor vil en tur her til, sagtens kunne kombineres med en storbyferie,  en rundrejse i området eller andre rejseformer.

Lidt historie bag Stonehenge i England

Stonehenge i England, der figurerer på verdensarvslisten, blev opført for omkring 4000-4500 år siden. Her er tale om fire meter høje oprejste sten med overliggere, der danner en imponerende cirkel, som omkredser en ring af mindre sten. Det har været et kæmpe arbejde i sin tid, at transportere stenene langvejs fra og rejse dette stenanlæg, hvis konstruktion er yderst kompliceret.

  Faktisk har der gennem tiden hersket en del tvivl om det overhovedet havde været muligt for lokale folk på den tid. Bl.a. Romere, saksere og også danske vikinger er blevet tilskrevet æren som bygherrer af cirkelen, der efter nyere arkæologiske undersøgelser menes af have været et sted for helbredelse i form af healing. Selve stenene skulle efter overleveringen være helbredende for syge mennesker.

  Der er skrevet og undersøgt meget omkring både opbygningen, funktionen og symbolikken af Stonehenge i England og det giver et interessant indblik i den europæiske kulturhistorie, at læse. Der hersker stadig en del overtro med stærke rødder tilbage i fortiden omkring stencirklens magiske kræfter. Arkæologer har senest i 2008 lavet en større udgravning, hvor nye informationer og fakta er kommet frem.

Oplev Stonehenge i England med en guide

Det kan varmt anbefales, at besøge Stonehenge i England med en professionel guide, der viser rundt og formidler historien på en levende måde. Der er dagligt flere rundvisninger, som det er let at komme med på og  heller ikke koster ret meget. Uanset, hvor stor eller lille forhåndsviden man har inden besøget, så er man på denne måde sikret en optimal oplevelse af stedet. Bestil billetter hjemmefra på nettet, så er I sikre på at få plads. Stonehenge er et meget besøgt rejsemål og folk med god grund fra hele Verden her. 

  Det er naturligvis også muligt bare at komme på egen hånd og selv danne sine egne indtryk af et af Verdens mest betydningsfulde forhistoriske minder.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.