Tower of London (London)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Tower of London er en kæmpe borg og turistattraktion placeret i det centrale London meget tæt på en anden af Londons seværdigheder Tower Bridge. Den bliver brugt af den engelske regering i dag og er absolut den ældste af sin art, som den engelske regering benytter sig af.

Det er en borg, der har en enormt lang historie bag sig og som har haft flere forskellige funktioner igennem de sidste par hundrede år. Lige fra at have fanger siddende og bruge det som et fængsel til at opbevare Storbritanniens kronregalier.

Historien bag Tower of London

Borgen blev oprindeligt grundlagt helt tilbage i år 1078 efter, at normannerne havde fået en velfortjent sejr over angelsakserne. Normannerne bygget ofte fæstninger eller borge, som var et helt centralt element i deres krigsførelser, så de kunne bevare de erobreret områder mod angreb fra angelsakserne.

Igennem årene har borgen fået flere udvidelser af de efterfølgende konger, som har siddet på tronen, hvor den første allerede skete kun lidt over 100 år efter, at borgen var blevet grundlagt.

Det var i år 1189, hvor borggården rundt om det der bliver kaldt for White Tower, blev fordoblet og at man samtidig gravet en voldgrav hele vejen rundt om borgen og fyldte den op med vand fra Themsen. Hele borgen består af flere kendte bygninger bl.a. St. Johannes’ kapel og Wakefield Tower.

Senere omkring knap et hundrede år senere blev, der lavet endnu en udvidelse af Tower of London og borgen fik cirka den størrelse, som den stadig har i dag. Der går rygter om, at genfærdet af den engelske dronning Anne Boleyn, der blev halshugget for forræderi, stadig hjemsøger Tower of London og skulle være blevet set gå rundt i White Tower med sit hovedet under hendes arm. Tag selv til London og se om du kan be- eller afkræfte dette rygte.

Det er virkelig en seværdighed, som du skal tage ind at se, hvis du er i London eller har mulighed for, at tage af sted til London. Interesserer du dig for historie og hvordan en rigtig flot velbevaret borg ser ud i dag, så vil Tower of London være en spændende og interessant seværdighed for dig. Borgen har trodsalt både formået, at overleve både 1. og 2. verdenskrig.

Du kan hurtigt tage flere timer, at se den store borg og de historiske bygninger, som den består af. Uanset hvilken dag, som du eller din partner, familie eller hvor mange, som i nu er af sted, så sørg for at gøre det så tidligt på dagen som muligt, da der er rigtig mange mennesker i London ved alle de store turistattraktioner, såsom Tower of London.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.