Edinburgh Castle (Edinburgh)

Attraction Type:

  • Slotte

Edinburgh er Skotlands hovedstad, hvor bade sækkepibe og kilte kan ses I bybilledet. Et af højde punkterne i byen er Edinburgh Castle. Det ligger i centrum på toppen af en klippe, som er en udslukt vulkan. På bjerget blev der første gang i 500-tallet bygget en borg, men Edinburgh Castle blev først grundlagt i 1100-tallet og er undervejs blevet ombygget.

Grunden til at det blev placeret her, er at det var det bedste sted hvor fra man kunne forsvarer byen. Slottet er en blanding af et renæssance palads og en fæstning. De første kongelige der boede på slottet var Kong Malcolm Cammore og dronningen Margaret, som sad på tronen fra 1057 til 1093. Men slottet har ikke kun været et hjem for de kongelige, det er også blevet brugt i krige. Sidste gang der blev skudt fra slottet var i 1745.

Et besøg på Edinburgh Castle i Edinburgh

Man skal være forberedt på en lidt hård bestigning når man skal til Edinburgh Castle i Edinburgh. Der er to veje, den ene er stejl og stigende hvor man så kan se nogle ting under vejs. Den anden er kortere, men stejlere, det er nemlig trapper som går op ad selve klippeskråningen. Det kan dog være at bestigningen ikke føles så slem igen, da der ofte er kø og man derfor skal stå en del stille på skråningen.

Hvis man ikke gider at stå i kø, så kan man bestille sin billet over internettet. Billetten er på omkring 120 kr. for en voksen. Ved at bestille dem på internettet, så slipper man for kø og kan hente billetterne så snart man ankommer til indgangen ved slottet. Hele området omkring Edinburgh Castle er fyldt med bygninger, og mange af dem har en vild udsigt til hele byen. Oppe ved selve slottet ligger der en plads som hedder Crown Square.

Her er der blandt andet et mindesmærke for de skotter som døde under de to verdenskrige. Der er også mulighed for at gå på museum, hvor de fremviser den skotske krigshistorie. Hver dag, på nær søndag, bliver der kl. 13 affyret en kanon. Dette gjorde man i gamle dage, for at fiskerne kunne indstille deres ure præcist.

Er man blevet helt forelsket i det gamle Edinburgh Castle i Edinburgh, så er der mulighed for at leje det. Det kan man blandt andet få lov til, hvis man gerne vil holde bryllup der. Her kan man leje forskellige rum på slottet, alt efter hvor mange gæster man har, om det kun er selve ceremonien der skal holdes eller hvad.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.