Versailles (Paris)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Versailles slottet og den helt enorme smukke have, er ikke blot et slot i sin almindelige forstand og heller ej den kæmpe store have. Slottet ligger omkring små 20 km uden for selve Paris, men er stadig en helt uforglemmelig seværdighed, at tage hen for at se. Hvert år strømmer turister fra hele verdenen til Frankrig, for at se et af de smukkeste slotte i hele verdenen.

Selve slottet hvor det ligger i dag, lå der tidligere en jagthytte, som blev opført af Louis XIII. Det var her Louis XIV havde tilbragt enormt meget af sin tid og derfor lå Versailles meget nær hans hjerte. Det er den korte version af, hvorfor det kæmpe slot blev opført lige netop der selvom grunden i virkeligheden overhovedet ikke egnet sig til sådan et kæmpe byggeri. Det endte med at slottet blev på over 18.000 kvadratmeter i alt og husere utallige af smukke rum.

Det vel nok mest imponerende rum overhovedet på slottet må være det kæmpemæssige rum kaldt spejlsalen med de enorme vinduer ud mod den flotte have. Rummet er ikke mindre end 75 meter i længden samt 10 meter i bredden og samtidig udsmykket på den flotteste måde, som du kun vil kunne drømme om.

Ydermere var det i lige nøjagtigt det rum, at selve Versailles kontrakten blev underskrevet efter 1. verdenskrig, hvor især tyskerne så denne kontrakt som en 20 års våbenhvile grundet de mange restriktioner, som de var blevet pålagt.

Neptun fontænen og billetter til slottet

Der er ikke kun en have omkring Versailles, men haven er delt op i flere forskellige sektioner med hver deres navn. Haverne hedder henholdsvis Perterre- og Trianon haven og dækker tilsammen omkring 1 kvadratkilometer have i alt.

Derudover er der to store kanaler, hvoraf den største er omkring 2 kilometer lang og går igennem de forskellige haver, som giver et helt fantastisk smukt syn. Den berømte Neptun fontæne ligger til højre for slottet, hvis man kigger direkte hen imod kanalerne. Har man lyst, kan man selv leje en cykel og cykle rundt i haven og se de forskellige seværdigheder eller man kan hoppe på et tog.

Den nemmeste måde at komme hen til selve slottet er ved, at tage toget fra Paris og sørg for at have købt en ”Paris – Versailles Rive Gauche” billet, som dermed gælder 1-4 zoner hen til Versailles.

Priserne ser således ud:

  • Billet til slottet og de smukke haver samt andre bygninger: €18,00 (gratis for europæere under 26 år)
  • Billet kun til selve slottet: €15
  • Billet til de to Trianon slotte og Marie-Antionette bygningerne: €10

Ydermere kan du vælge, at købe et såkaldt Paris pas, hvor indgangen til Versailles er inkluderet samt indgangen til flere andre spændende og interessante seværdigheder i Paris.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.