Seinen (Paris)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Hvis man allerede har været i Paris, så er man nok bekendt med den fantastiske Seinen. Hvis man ikke har været der, så er det ikke sikkert man ved hvad det er. Seinen er den flod, der løber igennem Paris. Faktisk løber den i hele 777 km! Og udover at løbe igennem Paris, så løber den også igennem bl.a. Troyes og Rouen. Det er dog Paris, som man forbinder med Seinen.

Det er faktisk denne flod, som opdeler Paris i to dele. Nogle vil måske kunne nikke genkendende til det faktum, at man krydser en flod for at komme ud til øen Île de la Cité. Grunden til at denne ø er særlig kendt er fordi der er der den berømte Notre Dame kirke ligger. Og for at kommer over til den skal man altså først krydse Seinen.

Det er naturligvis både smukt og romantisk at slentre op langs Seinen, men alt er dog ikke nødvendigvis fryd og gammen ved denne smukke flod. Hvis vejret er rigtig skidt kan den f.eks. godt finde på at stige meget voldsomt hvilket selvsagt kan være noget værre rod. Det kan i nogle tilfælde betyde at trafikken kan blive helt stoppet, da flere veje ligger tæt op ad Seinen i Paris.

Der er rigtig mange, som vælger at tage en bådtur på Seinen, og det forstår man udmærket, da det er rigtig god måde at få set en del af Paris på. F.eks. kan man tage bådruter der sejler helt hen til Eiffeltårnet og så efterfølgende hen til Île de la Cité. Det er derfor en særdeles anbefalelsesværdig ting for turister, der gerne vil se Paris på en måde, som man ikke kan komme til hvis man kun begiver sig af sted på fods.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.