Château de Brest

Attraction Type:

  • Slotte

Château de Brest er et slot der ligger i havnebyen Brest i Frankrig. Brest ligger i regionen Bretagne og er en by med meget historie. Den spillede blandt andet spillede en stor rolle under 2. verdenskrig pga. byens placering.

Slottet er en af de mest populære attraktioner at besøge i Brest, blandt andet fordi du omkring slottet kan se Brests vigtigste havn der ligger i Penfeld floden.

Slottets betydning for Brest

Det er det ældste monument i byen, og har en historie der går mere end 1700år tilbage. Borgen har spillet en betydningsrig rolle for Brest og de omkringliggende byer. Det skyldes at Brest ligger beskyttet ved Rade de Brest der er en dyb bugt der skærer sig ind fra Atlanterhavet. Brest ligger også ud til vandet og har derfor altid været en vigtig havneby, for eksempel er der havnen ved Penfeld floden, der har forbindelse til slottet.

Brests placering har gjort at Brest altid har været ideel til krigsførelse. Det har samtidig også sørget for at Brest altid har været en vigtig handels- og industriby. Brest er også hovedstaden i Bretagne.

Under 2. verdenskrig blev slottet centrum for en del bombardementer og generelt blev Brest en af de store ofre for krigen. Det skyldtes af Tyskland var meget interesseret i Brest, da de så store muligheder, hvis de kunne bruge havneområdet.

Brest kom under tysk besættelse fra d. 19. juni 1940. Tyskerne fik skaffet sig adgang til slottet ved at grave gange under jorden. Under krigen blev slottet også brugt som fængsel.

Besøg på slottet

Slottet er i dag åbent for besøgende og mange af slottets områder er lavet til museum, der går under navnet ”Musée National de la Marine du Château de Brest”.

Du kan komme rundt og se store dele af slottet og kan med rundt få en lille videoguide med der forklarer om historien bag slottet og de enkelte dele. Guiden kan ikke fås på dansk, men den engelske version er ganske fin at have med rundt.

Du kan fra slottet også se en fantastisk udsigt over havnen og mange af de gamle militærbåde der ligger der.

Når du har besøgt slottet kan du tage en tur på et af de mange creperier i området og få en forfriskning, inden du tager videre rundt i byen.

Et godt sted at finde gode restauranter er omkring plade de liberté, der ligger ca. 1,5 kilometer fra slottet. Det er en fin gåtur op af rue de siam der er en af Brests shoppinggader. Alternativt kører sporvognen ca. hvert 2. minut og den er billig at benytte.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.