Lascaux Stenmalerier (Frankrig)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Lascaux er et kompleks af huler i det sydvestlige Frankrig, hvor det er blevet berømt for sine stenalder hulemalerier. Hulerne indeholder noget af det ældste stenalder kunst, hvor malerierne vurderes til at være helt op imod 17 tusinde år gamle. Malerierne består primært af store dyremotiver, hvoraf nogle ligner variationer af dyr vi kender i dag. Derudover er der fossile beviser for at disse rent faktisk har levet på daværende tidspunkt.

Hulen rummer næsten 2 tusinde figurer. Disse figurer kan dog koges ned til 3 kategorier, nemlig dyr, mennesker og tegn. Hvilket også betyder at der ingen malerier af ting såsom landskab og eller andet natur såsom træer, grøntsager, bær osv. Alle malerierne er i farverne red, gul og sort som er blevet til gennem mineraler og andre naturlige ting, såsom fedt fra dyr, kul eller lignende. Dyrebillederne strækker sig til forskellige arter af dyr, dog er heste familien bedst repræsenteret.

Det mest populære maleri der er at finde i hulen er ”The Great Hall of the Bulls”, hvor mange finder 4 store, sorte tyre. Hvor blot en af dem strækker sig over 5 meter af hulen.

Lascaux opdagelse

Den 12. september 1940 blev hulet opdaget af den unge Marcel Ravidat. Han vendte tilbage til hulen med 3 venner. Hulen blev fundet via en lang gang, som i dag er blevet moderniseret. De unge mænd opdagede at hulen var fyldt med tegningerne af dyr og andre malerier. Der blev i 1948 åbnet for offentligheden, men man opdagede i 1955 at ilt, varme og fugt fra de 1200 daglige gæster, hurtigt gjorde skade på kunsten. Man måtte derfor lukke hulen og lave en kopi kaldet Lascaux II. Her åbnede man igen for gæster i 1983 blot 200 meter fra den oprindelige Lascaux.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.