Notre Dame (Paris)

Attraction Type:

  • Kirke

Notre Dame er en af verdens måske mest kendte katedraler. Den har sin beliggenhed i hjertet af Paris og er da også blevet et af byens varemærker med sine to karakteristiske tårne. Notre Dame ligger på øen Ile de la Cité, som ligger midt i Seinen, og er en stor turistattraktion for såvel frankofiler som almindelige rejsende.

Mange kender nok også til Notre Dame fra den populære tegnefilm og historie “Klokkeren fra Notre Dame”. Denne skildrer livet i -tallet, og vi følger den pukkelryggede klokker og hans møde med den af samfundet udskudte(?) sigøjner Esmaralda. En rørende historie, der til dels er skyld i, at mange børn og unge mennesker også kender til Paris’ vidunder af en katedral – nemlig Notre Dame.

Oversætter man Notre Dame fra Fransk til Dansk, betyder det “Vor Frue” – altså nøjagtigt ligesom vi har Vor Frue Kirke i København. I begge tilfælde refererer “Vor Frue” til Jomfru Maria – Jesus’ moder.

200 års opførelse af Notre Dame

Man ladge den første sten til den fænomenale katedral i år 1163 og først næsten 200 år senere, i 1345, stod den færdig.

Senere har den dog gennemgået talrige restaurationer, og nu, hvor den altså har mere end 800 år på bagen, står den atter og stråler.
Den Franske revolution, der varede fra 1789-1799, var bl.a. skyld i store ødelæggelser af Notre Dame, men en efterfølgende restaurering har gjort, at katedralen nu igen står smukt og pryder den franske by. Notre Dame er bygget i gotisk stil har således fungeret som stor inspiration og beundringskilde for mange arkitekter.

For turister i Paris er der mange spændende arrangementer i Notre Dame.

Er du på ferie i Paris og kunne du godt tænke dig en lidt større oplevelse med Notre Dame, end bare at gå igennem den, er der massere af muligheder.
Der er messe op til flere gange om dagen, hvor du kan få et indblik i de lokales religiøsitet samt se det smukke kirkerum i “praksis” – dvs. mærke hvordan akustikken forvandler lyden fra orgelet og de syngende stemmer, til englesang.

Derudover er der hver dag to præster tilstede i kirken som man har mulighed for at henvende sig til, hvis man ønsker spirituel guiding. Slutteligt er der koncerter flere gange om måneden, og hver torsdag aften bliver der sat et stort lærred op på en af væggene i katedralen, hvorpå der bliver vist forskellige film af musikalsk eller religiøs karakter.

 

 

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.