Sacre Coeur (Paris)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Har man planlagt at tage en smuttur, en uge eller endda en længere ferie til byernes by Paris, er der nogle forskellige ting, som er næsten obligatoriske i den smukke by. Louvre, Musée D’orsay og den smukke kirke Notre Dame står højt på manges liste, når det kommer til sightseeing i Paris, men der er en anden attraktion, der er mindst ligeså smuk – nemlig kirken Sacre Coeur på bakken i Paris. Sacre Coeur ligger i bydelen Montmartre i Paris, som ligger på en bakke. Man skal altså gå ret med opad for at nå helt derop.

Heldigvis går der metro næsten hele vejen, men man skal forberede sig på, at man skal gå lidt. Man kan alle steder i Paris få øje på Sacre Coeur, da kirken ligger så højt og har man først besteget bakken og står ved Sacre Coeur kan man se ud over hele Paris – et helt fantastisk syn.

Sacre Coeur i Paris er en stor turistattraktion, så man skal forberede sig på, at man ikke er alene oppe og se kirken. Det er gratis at komme ind i kirken, og den bliver da også brugt som en almindelig kirke for almindelig katoske franskmænd, der skal til gudstjeneste hver søndag.

Sacre Coeur i Paris skiller sig meget ud

Sacre Coeur ligner ikke de andre kirker, man ser rundt omkring i Paris. Sacre Coeur er da også en forholdsvist ny kirke, som er opført efter middelalderen i modsætning til mange af de andre kirker i Paris. Sacre Coeur er blevet et varemærke for Montmartre og Paris og går igen på mange postkort hos de forskellige kiosker og boder. Man kan, hvis man tør, også betale sig fra at kunne overnatte inde i kirken en nat.

Det er som sagt gratis at komme ind og gå rundt i kirken, men det koster penge, hvis man vil op i det 159 m. høje tårn eller ned i katakomberne. Sacre Coeur i Paris skiller sig ud med sin iøjnefaldende arkitektur og hvide farve og kirken står som et smukt monument på toppen af Paris. Sacre Coeur er også meget velbesøgt at pilgrimme, så man kan forvente, at der inde i kirken også er katolikker, der er kommet for at bede.

Kirken er altså ikke kun en turistattraktion, men bliver også brugt til at udøve den kristne tro, hvilket gør oplevelsen med autentisk. Du har mulighed for som turist at deltage i gudstjenester søndag. Husk at være stille og respektere de troende.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.