Musée de Louvre (Louvre museum)

Attraction Type:

  • Museer

Musée du Louvre i Paris er et af verdens både største og mest kendte museer.

På Louvre i Paris har man mulighed for at opleve mange forskellige og kendte kunstværker, hvor en af de mest kendte er Mona Lisa, som er malet af Leonardo Da Vinci.

Louvre i Paris har åbent alle dage, undtagen tirsdag, i tidsrummet fra 9 til 18. På onsdage og fredag er der desuden aftenåbent indtil kl. 21:45.
Louvre er beliggende centralt i Paris, tæt på Seinen, som er en flod der løber igennem Frankrig.

Det er forholdsvis nemt at komme til museet med offentlig transport. Der er en metrostation tæt på museet, hvor både linje 1 og linje 7 stopper. Stoppestedet hedder ”Palais-Royal Musée du Louvre”.

Louvres historie

Den berømte bygning blev bygget i 1190, hvor formålet dengang var at bruge bygningen som fæstning, så Paris kunne beskyttes mod angreb nordfra. På dette tidspunkt var Paris nemlig Europas største og mest eftertragtede by. Fra 1500-tallet til 1800-tallet blev bygningen udvidet.

Dele af bygningen er blevet brugt som museum siden 1793, og resten af bygningen blev efter en restaurering også en del af det museum i 1993. I midten af slotspladsen er der en stor og kendt glaspyramide, som er blevet et kendetegn for museet. Den blev indviet i 1988.

I 1993 blev Louvre sat i forbindelse med Kulturministeriet i Frankrig, hvilket har medført, at Louvre fik en større betydning både kultur- og historiemæssigt for Frankrig og især Paris og som en seværdighed.
I dag er Louvre utrolig kendt og besøgt. Det er ikke usædvanligt at stå mange timer i kø særligt i weekender og ferier foran indgangen. I Dan Browns ”Da Vinci Mysteriet”, som blev filmatiseret i 2006, foregår mange scener på Louvre.

Se traileren til filmen herunder:

Pris for at besøge Louvre

Hvis du er under 26 år og kommer fra et EU-land har du gratis adgang i Louvre mod at vise ID som fx kørekort, pas eller anden billed-ID.

En billet til museet koster 14 euro for alle andre.

Du har mulighed for at bestille din billet på Louvres hjemmeside og derved springe over den ganske ofte meget lange kø, der er foran museet. Hvis du vælger at stå i kø bør du møde lidt før åbningstiden kl. 09 for ikke at skulle stå i kø i flere timer foran det ellers flotte museum.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.