Triumfbuen (Paris)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Skal man til byernes by, nemlig Paris, så vil de fleste nok tænke at man skal se Eiffeltårnet. Men det er ikke kun Eiffeltårnet, som er en kendt bygning i Paris, det er også den gamle Triumfbue. Selve monumentet ligger på det der hedder Place Charles de Gaulle, som er i det vestlige område af Paris. Ud fra selve Triumfbuens plads, er der 12 avenuer. Den mest kendte af dem alle er Champs-Élysées, hvor der er fyldt med mørkevare butikker.

Historien bag Triumfbuen i Paris

Historisk set startede tankerne omkring Triumfbuen i 1805, hvor Napoleon fik en militær sejr. Han ville efterfølgende gerne hædre hæren med en Triumfbue, og i 1806 startede arbejde på Triumfbuen, af arkitekten Jean Chalgrin. Der var dog nogle stop i arbejdet undervejs, som gjorde at Triumfbuen først stod færdig i 1836.

Den opmærksomme turist vil ved Triumfbuen ligge mærke til flammen som brænder. Denne flamme har brændt siden 1923, på en ukendt fransk soldats grav. Den franske soldat blev i forbindelse med første verdenskrig begravet der i 1920, og efterfølgende satte man flammen oven på graven. Flammen bliver tændt hver aften kl. 18.30.

Triumfbuen i Paris i dag

I dag bliver Triumfbuen brugt til festlige højtider og parader, for eksempel til paraden på den franske nationaldag den 14. juli. Den bliver set som en slags symbol på magt og ikke mindst militær sejr, den er der ved forbundet med en national følelse og ikke mindst stolthed. Bygningen er oprindeligt inspireret af de gamle romerske triumfbuer. I alt er Triumfbuen 50 meter høj og 45 meter bred. De flader der er på den udvendige side, har motiver som er præget af militær scener.

Hele vejen rundt om Triumfbuen ved taget, kan man se 30 skjolde hvor der står navne på de store sejre, som der var under Napolen og Revolutionen. I midten af monumentet kan man se seks grupper af skulpturer, i en ramme. Ned mod jorden kan man se fire grupper af store skulpturer, hvor den ene er ret berømt. Det er den der vender ned mod Champs-Élysées. Det skal forestille selve nationen, som får ledet folket til at forsvare uafhængigheden.

Kommer man op oven på Triumfbuen, så er der en rigtig god udsigt, hvor man kan se ud over byen og de andre kendte bygninger der er i nærheden. Man kan blandt andet se til den store Triumfbue, den lille Triumfbue, Tuilerie haven osv. Er man interesseret i at se Triumfbuen i Paris om aftenen, så er der også mulighed for det. Den bliver oplyst hele natten.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.