Golden Gate Bridge (San Francisco)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Mange forbinder også Golden Gate Bridge i San Francisco med USA og det kan der være en rigtig god grund til, da den har fyldt en del igennem historien og er blevet nævnt mange gange i diverse medier igennem tiden.

Den går fra ”Golden Gate-udmundingen” af San Francisco bugten i Stillehavet. Den havde sin indvielse tilbage i år 1937 d. 28 maj, hvor den var med sit spænd på hele 1.280 meter var den absolut længste bro i hele verdenen. Den har en 6-sporet vej samt to stier for både cyklister og gående. Den blev sågar åbnet d. 27 maj år 1937 en dag før den officielle indvielse for gående.

Det varede dog kun knap tredive år inden broen ikke længere, var den bro med det længste spænd, da den blev overgået af Verrazano Narrows broen, som også ligger i USA og bl.a. er kendt for sit årlige udgangspunkt i det berømte New York Marathon. Den er stadig den næst længste bro i USA, kun efter Verrazano Narrows broen i New York.

Dog er Golden Gate broen stadig en af de mest berømte broer verden over og turister valfarter med stor glæde til San Francisco for at opleve broen med egne øjne. Broen har også medvirket i utallige af tv-produktioner og film. Heriblandt James Bond for at nævne en af de allerstørste, men også paven og flere præsidenter, er set i forbindelse med broen.

Mange ser ikke kun broen fra et punkt til et andet, men derimod som et stykke kunst, da den er så berømt over hele verden og har en stor betydning for rigtig mange mennesker. Den 2727 meter lange bro, er nok den mest fotograferet bro i USA, hvis ikke i hele verdenen.

En bro med mange historier

Selvom broen dagligt bliver krydset af 110.000 biler, over 10.000 fodgængere samt 6.000 cyklister, har broen også mange mærkværdige historier, som er hændt igennem broens historie.

Der vil med andre ord derfor altid være meget trafik på den berømte bro i San Francisco uanset, hvilken dag det er på året og hvilket dårligt vejr det end måtte være.

En af de mere sørgelige historier er de flere tusinder, der har sprunget direkte fra broens dæk og meget naturligt ikke har overlevet, men derimod er død på tragisk vis. En af de mere glædelige historier på Golden Gate Bridge er, at tre børn er født på lige netop denne bro igennem broens historie.

Tag en tur over broen og få en fantastisk oplevelse og måske nogle usædvanlige gode historier, som du kan tage med dig resten af dit liv.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.