Old Town (Phuket)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Phuket er fyldt med flotte strande og varme hele året rundt, også når vi i Danmark har vinter. Dette har været med til at gøre Phuket til et attraktivt feriested. Der er både mulighed for wellness, naturoplevelser, vildt natteliv, lækkert mad, badeferie osv. Phuket er i sit omfang på størrelse med Bornholm, og er Thailands største ø. Igennem de sidste 20 år har øen forandret sig, og flere hoteller har før være lukket ned når regntiden kom. I dag rejser folk til øen hele året rundt, også i regnsæsonen.

Den thailandske atmosfære i Old Town

Men hvis man er interesseret i at opleve den helt ægte thailandske atmosfære, så skal man tage forbi den gamle bydel, Old Town. Her kan man bevæge sig rundt imellem gamle huse, som ofte er bygget i en såkaldt kinesisk-portugisisk stil. I Phuket by findes der mange efterkommere fra de kinesiske indvandrer. De kom her til for mere end 100 år siden, hvilket har resulteret i at deres tilstedeværelse tydeligt ses i byen. Dog har den europæiske arkitektur også sat sit præg på byen. Tidligere var den gamle bydel som i en slags museumstilstand, men i dag er det en mere levende bydel. Der er masser af attraktioner i byen som for eksempel historisk vandring i den gamle bydel, shopping, museer osv. befolkningen i Phuket værner om deres huse og historie, som palæer, byhuse, templer osv. som bliver sat i stand med ny maling.

Der bliver brugt rigtig mange penge på renovering i den gamle bydel, og en tur igennem Old Town kan give en historisk oplevelse. Der er rig mulighed for at finde thailandske ting og specialiteter, samt lokale produkter, i de cafeer og butikker der befinder sig i Old Town. Man kan finde små gaver i traditionelt håndværk, masser af buddhafigurer, fine malerier osv. Udover at se de gamle huse og butikker, er der også mulighed for at besøge tre tempelområder og guvernørpaladset. Der er også mulighed for shopping i et stort indkøbscenter.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.