Big Buddha (Koh Samui)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Koh Samui er den næst største ø i Thailand og hører til provinsen Surat Thani. Den er cirka 25 kilometer bred, og har omkring 50.000 indbyggere som fast bor på øen. Dog kommer der hvert år omkring en million turister forbi øen. Øen er kendetegnet for sine strande, kokosnødder og natur i det hele taget. Inde ved Hovedgaden er der også fyldt med restauranter, supermarkeder, banker og hvad man nu ellers skulle mangle. Det mere lokaleliv finder man ved den østlige del af hovedgaden.

Man kan finde cirka 30 thai buddhist templer på Koh Samui og derudover seks kinesiske templer. Hver eneste tempel har deres egen historie, og er steder der hvert år bliver besøgt at turister.

Hvad er Big Buddha?

I Big Buddha templet står Big Buddha, som ofte bliver besøgt af turister. Det er en forgyldt Buddha statue, som er placeret på en lille klippeø lige ud til kysten. Den er 12 meter høj, blev bygget i 1972 og er stadig en af de mest attraktive seværdigheder på øen. Big Buddha kan ses på flere kilometers afstand, blandt andet en strand i nærheden. Stranden bliver derfor kaldt Big Buddha Beach, men hedder oprindeligt Bangrak Beach. Det er dog ikke den bedste strand på øen, da vandet ikke er fuldstændig klar og derfor ikke særligt lækkert, i forhold til resten af standarden på øen. Når man ankommer til øen, så kan man ofte også se Buddha hvis man kommer med fly.

Hvilken stilling sidder Big Buddha i?

Selve Buddhaen sidder i en Mara stilling som det hedder, hvor han vender venstre håndflade op, har den hvilende på skødet. Den højre hånd er nedad, med fingerende hængende udover knæet og i berøring med jorden. Statuen skal forestille et tidspunkt i Buddhas rejse, hvor han stod i mod fristelse og farer fra djævlen Mara. Dette gjorde han ved at meditere og blive i en rolig tilstand. Derved blev stillingen som Buddha sidder i, et symbol for standhaftighed, renhed og oplyst hed.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.