Mummy Monk (Wat Khunaram) (Koh Samui)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

I Thailand er der masser af øer, og en af de mest kendte er Ko Samui. Der er masser af lækre strande omkring øen og muligheder for udflugter. Øen er præget af masser af hoteller, så der er masser af muligheder for overnatningssteder, som turist. Ko Samui er attraktiv med dens mange restauranter, butikker og natteliv.

Der er rig mulighed for badeferie, men hvis man som turist også gerne vil blive beriget med nogle lidt mere kulturelle oplevelser, så skal man bevæge sig længere ind på øen. Her kan man opleve både natur, men også kultur. Man kan arrangere bestilling af bil og chauffør, hvilket man ofte kan gøre fra ens eget hotel og derved selv planlægge ens egen tur. Det kan være en tur forbi de to vandfald, måske Buddha statuen, elefantlejren osv. Der er masser af muligheder! En af dem er også Mummy Monk.

Mummy Monk

For at komme ind og se Mummy Monk skal man ind i et tempel, adgangen er dog gratis. Som gæst skal man have beskedent tøj på og ingen solbriller. Den gamle munk har stadig lidt hår og negle, og så er Mummy Monk den eneste mumie der bærer solbriller. Historien bag Mummy Monk er at han hed Loung Pordaeng, og at han var en ret velhavende mand på Ko Samui. Han opgav sine rigdomme i form af jord, dengang hvor han valgte at blive buddhist. Da han er 50 år gammel vælger han at blive munk. I 1944 blev han ordineret og mest kendt blev han for sin meditationspraksis, som kørte i 20 år. Han forudså selv sin egen død i 1973, da han var 79 år gammel.

Da han døde rådnede hans krop ikke, og man lagde ham i en kiste hvor hans stod i en oprejst stilling. Man mente at det var et mirakel, et buddhistisk mirakel, selvom munkene protesterede. I dag står munken i templet Wat Khunaram, som ligger på sydkysten.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.