Big Buddha i Chalong i (Phuket)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Phuket er den største ø i Thailand, og er 50 km lang og 20 km bred. Den befinder sig sydvest for Bangkok. I det sydlige Phuket finder man Chalong, som er et af de største buddhistiske templer på øen, ud af de 29 templer i alt. Arkitekturen er kinesisk og thailandsk tempel. Her kommer mange thailændere for at blive velsignet og i den sammenhæng, få et bånd omkring håndleddet. Dette bånd om håndleddet, siges at bringe held med sig. Templet er stort og er meget farverigt. Chalong er af flere bygninger, som hver har deres funktion. I selv hovedbygning er der et buddhistisk alter, som en slags bede rum.

Buddha er som sådan ikke et navn, men nærmere en tilstand. Denne tilstand kan alle nå, ved at have nået til oplysning af sindet. Og man ser ikke Buddha som en Gud, men nærmere som en stor mester. Derfor er det mere et filosofisk grundlag, end det er religiøst. Rundt omkring i souvenirbutikker kan man finde en lille udgave af Big Buddha, men på det lille bjerg Nakkerd Hils kan man se den ægte vare. Her står statuen, som er 45 meter i højden og 25,5, meter i bredden. Den er cirka 400 meter over havet. Big Buddha består af marmor på ydersiden og beton indvendigt.

Big Big Buddha har sit ansigt vendt mod Chalong Bay og Phang Nga Bugten, og helt oppe fra toppen er der udsigt til Phuket Town, Chalong Bay, Kata og Karon. Ved dens side står en lidt mindre Buddga, også i meditationsstilling, som er i guld. Den er kun 12 meter høj, og består af 22 tons messing. Når man bevæger sig op imod Big Buddha så er det op af trapper, og imens kan man høre bjælderne der klinger, på grund af de mange klokker som hænger på vejen.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.