Det Store Palads (Bangkok)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

I Bangkok er Grand Palace den største turistattraktion, og derfor er der millioner af besøgende hvert år, på paladsområdet på Kongeøen Rattanakosin. Derfor bliver man som turist nødt til at, skulle et smut forbi Grand Palace. Her finder man de smukke vægmalerier på tempelmurene. Der er gravmonumenter og tronsale, som er for de thailandske konger.

Man finder også udsmykning af templerne, lige meget hvor man kigger hen. Nogle af tingene er importeret der til, som for eksempel de store kinesiske vagter, og andet er helt igennem thailandsk arkitektur. Formen på paladset er nogenlunde en rektangel, med et samlet areal på 218,400 kvadratmeter. Grand Palace består af flere bygninger, haller, pavilloner og de er omgivet af græsplæner, haver og ikke mindst gårde.

Det er placeret på bredden af Chao Phraya-floden i centrum af Rattanakosin Island, som i dag hører under Phra Nakhon distriktet. Grand Palace er omringet af Sanam Luang og Na Phra Lan Road som er i nord, og mod vest er det Maharaj Road, i øst er det Sanamchai Road og mod syd er det Wang Road.

Historien bag Grand Palace, Bangkok

Officielt er slottet et residens for konger af Siam, og senere hen Thailand, siden 1782. Den nuværende monark er Bhumibol Adulvadej, som bor på Chitralada Palace. Trods dette, bliver Grand Palace stadig benyttet til officielle arrangementer.

Hvert år bliver der holdt kongelige ceremonier og andre statslige funktioner, på slottet. Hele opbygningen af slottet startede tilbage i maj i 1782, og det hele blev beordret af Buddha Yodfa Chulaloke, som også var grundlægger af Chakri dynastiet. Igennem tiden er der blevet tilføjet nye bygninger og konstruktioner, af de forskellige herskere der har været på Grand Palace.

Specielt under kong Chulalongkorns regeringstid. Fra 1925 var det ikke længere permanent for den kongelige familie og regeringen, at bo på Grand Palace, og de flyttede til andre boliger. Og efter at enevælden blev afskaffet i 1932, så flyttede statslige organer helt ud af slottet og blev flyttet til andre boliger.

Praktisk information om Grand Palace, Bangkok

Adressen på seværdigheden er: Thanon Na Phra Lan, Bankok 10200. De har åbent kl. 8.30 til 15.30, dog skal man tænke over at der er lukket på helligdage. Der tages entre og forlanges en respektfuld påklædning. Og så må man meget gerne have pas eller noget lignende med. Det er en god ide at møde op fra morgenstunden, hvis oplevelsen skal være nogenlunde fredfyldt, uden for mange turister. Skulle man have glemt den påkrævede påklædning, så bliver der udleveret både skjorter og benklæder.

 

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.