Sagrada Familia i Barcelona

Sagrada Familla, eller som den også bliver kaldt ”Den ufuldendte kirke”, er en stor kirke som man finder i centrum af Barcelona. Og den er endnu ikke færdigbygget. Mange millioner af mennesker kommer til byen hvert år, for blot at se kirken. Hele byggeriget startede tilbage i 1882, og trods det er den endnu ikke færdig. Kirken er designer af Antoni Gaudi, ligesom mange andre bygninger i Barcelona er. Grunden til den langsomme fremgang er, at Sagrada Familla er finansieret af private donationer og almisse. Man der har også været begivenheder, som har sat byggeriget ned i fart blandt andet den spanske borgerkrig fra 1936 til 1939.

Gaudi døde da kun cirka 25 procent af kirken var færdig, så siden da har andre arkitekter været ind over, hvilket dog har skabt problemer til tider. Selv skiftede Gaudi mening ret ofte og lavede ændringer, så det var svært efterfølgende at følge hans tegninger. Kirken er sat til at være færdig i 2026, dog er planen ikke sikker, og en tunnel til et tog har skabt forsinkelser, som hvem ved hvad der ellers kan rykke planen. Sagrada Familia er på størrelse med en katedral, og vil til slut bestå af 18 spir.

Praktisk information

Det koster 13,50 euro at komme indenfor i kirken, hvis indgangen skal være inklusiv en audio-guide, så må man af med 18 euro. Dog er børn under 10 år gratis. Man skal være opmærksom på at indgangsprisen kun giver adgang til kirken og ikke til de forskellige tårne. Vil man ind i tårnene, skal man ligge 4,50 euro mere. Gider man ikke stå i kø, kan køb af billetter ordnes på deres hjemmeside. Officielt er der ingen dresscode når man besøger Sagrada Familia, eftersom at den ikke står færdigbygget endnu. Men for at vise respekt kan man tage tøj på som dækker knæ og skuldre til.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.