Ramblaen (Barcelona)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Hvordan oplever man bedst Barcelona? En af mulighederne er at slentre igennem las Ramblas. Ramblaen i Barcelona er kendt som den lange gågade på 1,2 kilomenter, hvor man kan gennemtravle det centrale Barcelona fra Placa Catalunya i nord til Port Vell i syd. Det er en nem og hyggelig måde at opleve den charmerende spanske by til fods.

Las Ramblas er særdeles populær blandt turister. Gaden ligger oven på et udtørret flodleje, og i dag er det et af de mest besøgte steder i byen. Den er fyldt med butikker, gademusikanter og artister og turistfælder i form af gadesælgere, der anråber de forbipasserende for at sælge deres varer i hård intern konkurrence.

Hvad skal man se, når man besøger ramblaen i Barcelona?

Når man besøger de mest turistbesøgte områder i enhver storby, bør man altid overveje, hvad man vil have ud af oplevelsen. Vil man shoppe de typiske souvenirs som T-shirts og kopper til at forære som gaver til familie og børn derhjemme, vil man købe dyrere, lidt mere eksklusive varer eller vil man blot slentre omkring og sætte sig på en fortovscafé for at spise frokost og drikke en kop kaffe, mens man indsnuser bylivet og den lokale stemning?

Ramblaen i Barcelona er lidt som Strøget i København – der er noget for enhver smag, selvom du nok skal ned i de små sidegader, hvis du ikke vil blot føle dig som en af de mange turister, men gerne vil lade lidt, som om du hører til blandt de lokale. På den store gågade er der ellers noget for næsten enhver smag. Du skal kigge dig godt for, hvis du er på udkig efter kvalitet.

Mange butikker har rettet deres priser ind efter turisterne, og derfor kan det være en dyr shopping tur, du kommer ud på. De mange caféer og restauranter har også en svingende kvalitet, men det kan anbefales at gå efter dagens menu, på spansk ’menu del dia’. Hvis du kommer omkring kl.8 om morgenen, kan du opleve gaden i de søvnige morgentimer, hvor butikkerne så småt er ved at åbne.

Det er et tidspunkt, hvor de store grupper turister endnu ikke har indfundet sig, så her kan du opleve gaden i ro og mag med masser af plads omkring dig. En særlig oplevelse på ramblaen i Barcelona er gadens fødevaremarked, Mercal de la Boquria, hvor du kan opleve den lokale markedsstemning.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.