Picasso museum i Barcelona

Er man kunst interesseret og er på ferie i Barcelona, så er Picasso museet i Barcelona et besøg værd. Her kan man få en forståelse for den kendte kunstner, Pablo Ruiz Picasso. Museet er blevet en hyldest til det forhold Picasso havde til Barcelona igennem hans unge år. Som Picasso fan, og ellers kunst interesseret, kan man opleve hans liv og kunst på museet. Picasso museet åbnede tilbage til 1963, men det blev bygget i de år han levede. Mange ting blev efter hans ønske, og her stod hans assistent Jaume Sabartes som mellemled.

Hans ønske var at have sit eget museum i Barcelona, som kunne vise hans tilknytning til byen. Hvilket måske også gør det til et af byens bedste museer i dag, og at museet indeholder Picassos bedste værker, gør det også ekstra tiltrækkende. Picasso museet indeholder i dag 3.800 værker, som kunstneren selv har stået bag. Mange af dem er fra hans tidligere år, hvor hans inspiration kom fra den såkaldte blå periode. Er man mere til kubismen kan man dog blive en smule skuffet, disse værker har nemlig hjemme i Paris. I Barcelona kan man på gangene se kollektionen fra 1917, en serie af Las Menias og en masse billeder af Picasso.

Praktiske informationer

Er man interesseret i Picasso, så kan man finde museet på Carrer de Montcada. Hvis man bor et stykke væk fra museet så er afstanden ingen hindring, der er rig mulighed for både bus og metro. Har man ikke bestilt overnatning endnu, så er der masser af mulighed for at leje lejligheder eller værelser i nærheden af museet. Priserne svinger lidt alt efter hvilken udstilling man skal se, er man dog studerende eller i alderen mellem 18 år og 25 år, samt over 65 år, så er der reduceret pris. Om søndagen er der gratis indgang fra kl. 15, og kommer man forbi første søndag i måneden, så er det gratis for alle. Åbningstiderne er fra tirsdag til søndag kl. 10 til 19, og det gælder også helligdage.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.