Camp Nou (Barcelona)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Camp Nou er Europas største stadion og ligger i Barcelona. Stadionet husere fodboldholdet FC Barcelona, som ligeledes er en af Europas mest succesrige fodboldklubber igennem tiden. Bl.a. har vores danske fodbold helt Michael Laudrup spillet for FC Barcelona, da han stadig var aktiv som fodboldspiller.

Det er det største stadion vi har i Europa, men kun det femte største i hele verdenen. Der er plads til intet mindre end 99.354 tilskuere på en gang og det er helt enormt stort. Du har selvfølgelig den mulighed, at tage ind og se en fodboldkamp, hvor FC Barcelona spiller eller du kan få en rundvisning på Camp Nou.

En guidet tur på det store stadion koster omkring 23 dollars pr. person, men er man en større flok på 20 eller flere mennesker, er der mulighed for rabat på rundturen. Kommer man en hverdag er der rig mulighed for at købe en billet ind til stationen og få en rundtur, men venter man derimod til weekenden, kan man skulle have bestilt sin billet i forvejen.

Det er dog ikke en guidet tur i traditionel forstand, hvor der er ofte er tale om en person, som guider en igennem en seværdighed. Der er opsat nogle pile, så du går igennem forskellige områder på stadionet, men du har ikke en decideret guide. Det giver også mere frihed til at opleve stadionet på egen vis og tage sig god tid til at se og opleve hele atmosfæren.

Du får bl.a. lov til at se gæsternes omklædningsrum og naturligvis ikke FC Barcelonas eget omklædningsrum. Det giver dog en helt speciel følelse i en og især, hvis man er fan af Barcelona holdet og gerne vil have en unik oplevelse helt tæt på.

Derudover får du lov til at gå rundt på de forskellige tribuner og (næsten) ind på selve fodboldbanen. Du får ikke lov, at træde på selve græsset, da der er opsat et hegn et par meter fra, men du kan se trænernes og spillerens sæder samt få den helt fantastiske følelse af at se oppe på tribunerne og opleve, hvor stort et fodboldstadion kan være i virkeligheden.

Efter kommer man igennem deres presselokale og til slut deres helt fantastiske museet med alle deres spillerpokaler igennem tiden og en flot fortælling om klubbens historier og billeder fra de største stjernes storhedstid bl.a. Michael Laudrup. Den absolut sidste ting er deres merchandise afdeling, hvor du kan købe alt lige fra spillertrøjer, kopper, halstørklæde osv. i ægte FC Barcelona stil med deres logo på.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.