Bernabéu (Madrid)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Santiago Bernabéu er fodboldholdet Real Madrids hjemmebane stadion og ikke mindst Spaniens stadion, når de spiller landskampe. Det blev åbnet helt tilbage i år 1947 i forbindelse med den spanske La Liga, som Real Madrid har spillet med i lige siden.

Der er plads til helt nøjagtigt 85.454 tilskuere og er det 14. største stadion i verden og et af de allerstørste stadions i hele Europa. Selvom det blev åbnet helt tilbage i år 1947, har det været ude for flere renoveringer igennem årene og udvidelser, hvoraf den seneste var i 2011. Selve navnet er opkaldt efter den spanske fodboldspiller og tidligere præsident i Real Madrid, Don Santiago Bernabéu.

Stadionet er topmoderne i den forstand, at det har fået tildelt maksimum stjerner på den præstigefyldte UEFA liste over stadions, som er på hele 5 stjerner. Det betyder, at stadionet må afvikle de største fodboldfinaler, såsom Champions League eller VM i fodbold.

Til sammenligning har Parken i Danmark kun fået 4 stjerner på selvsamme liste. Det giver dem altså ikke mulighed for, at afvikle en Champions League finale eller en VM finale, hvis sådan en skulle afholdes på dansk jord i fremtiden.

Hvad koster en rundvisning og en fodboldkamp?

Som på de fleste andre store stadions i Europa og i hele verdenen, har du også mulighed for på Bernabéu, at få en rundvisning. Det koster omkring 155,- kroner, at få en sådan rundvisning på stadionet i den spanske hovedstad. Vær opmærksom på at billetten kun er gyldig på den bestilte dato. Du kan derfor ikke komme tilbage dagen efter og få samme rundvisning med den samme billet.

Turens længde er på omkring halvanden til to timer, hvor du får muligheden for bl.a. at nyde den fantastiske panorama udsigt fra tribunerne ud over Santiago Bernabéu. Derudover kan du få lov til selv, at gå en runde hele vejen rundt om banen, se spiller tunellen og deres omklædningsrumme.

Til sidst ender turen i den berømte MegaStore, hvor du kan få alverdens souvenir, spillertrøjer og andet i Real Madrids farver og med deres logo på.

Skal du have den ultimative oplevelse, kan det klart anbefales også, at tage ind at se en fodboldkamp f.eks. et par dage efter, at man har fået en rundvisning på stadionet. Dermed har man både oplevet stadionet tomt og fyldt med glade fodboldfans samt den helt euforiske stemning der er, når alle begynder at synge og råbe, når Real Madrid holdet kommer løbende ind på banen.

En billet til en ligakamp kan koste fra omkring 25 euro til over 100 euro, afhængig af hvilket hold Real Madrid skal spille mod. En billet til de større kampe på Bernabéu som Champions League, kan koste mere end 1.000 euro, så det alt afgørende, hvor stor en fodboldentusiast du er og hvor mange penge du har lyst til at bruge på en fodboldkamp.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.