Palacio Real (Madrid)

Attraction Type:

  • Museer

Palacio Real i Madrid eller bedre kendt for nogle som det kongelige palads blev tidligere brugt af den spanske kongefamilie som deres private residens. Det blive bygget i det 18. århundrede og står stadig som et rigtig smukt og stort palads i dag.

Det er uden tvivl et af de mest fantastiske templer, som vi endnu har i Europa. Den spanske kongefamilie bor dog ikke længere i det store palads, men i stedet bliver det kun brugt til statslige ceremonier i dag.

Den spanske kongefamilie er i stedet flyttet til udkanten af Madrid, nærmere betegnet Palacio de la Zarzuela, som stadig er et palads, men ikke i nærheden af samme størrelse som Palacio Real.

Dermed er paladset ikke længere ejet af den spanske kongefamilie, men derimod af den spanske stat og bliver administreret af Patrimonio Nacional, som er et offentligt medlem i ministeret for formandskabet.

Det er helt uhørt stort og slottet er på intet mindre end 135.000 kvadratmeter og indeholder 3.418 værelser. Den indre del af slottet er kendt for sin rigdom og kunst samt brugen af mange forskellige typer malerier. Ikke kun i konstruktionerne på de mange værelser, men også i udsmykningen af de mere end 3.400 værelser.

Du kan ikke få lov, at se samtlige værelserne i paladset, men flere værelser er regelmæssigt åbent for offentligheden og et yderst interessant besøg. Dog er det ikke gratis, men det koster kun € 11, hvilket svarer til omkring 80 danske kroner afhængig af kursen.

Denne betaling er påkrævet for at få lov at se de få værelser, der er tilgængelige for offentligheden og turister, men det er bestemt pengene værd og noget som alle kan betale.

Kom nemt og hurtigt hen til paladset

Du kan let komme til Palacio Real i Madrid ved at benytte den udmærket metro i Madrid, som er den letteste måde, at komme rundt i byen på. Du kan også vælge, at tage en taxa, da de ofte kun koster cirka en tredjedel af prisen herhjemme i Danmark.

Vælger du metroen skal du blot stå af ved metrostationen ”Opera” og du vil være få minutters gang fra paladset. Vælger du derimod en taxa, siger du blot til chaufføren, at du skal til Palacio Real og han vil straks køre dig derhen uden nogle problemer.

Der er ikke nogle krav om, at du skal have langebukser på, men det anbefales i og med, at det er et statsligt ejet palads og der må man godt være ordentlig klædt på. Ligesom du hellere ikke går ind i en kirke med en kort kjole, hvis du er kvinde.

Tag en tur til Madrid og oplev det kæmpemæssige palads, der er en oplevelse for hele familien og ikke ligger længere væk end et par timer i fly fra Danmark.

I lignende kategori – se også franske Versailles.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.