Vatikanet (Rom)

Attraction Type:

  • Kirke

For mange religiøse mennesker findes hovedsædet for deres religiøse overhovede i Vatikanet i Rom. Rom er en interessant by på mange måder. Rom rummer mange historiske ting alt fra forskellige former for oldtids kunst til nye og moderne natklubber og cafeer. Det bemærkelsesværdige ved Rom er de mange små knallerter man lægger mærke til køre rundt på gaderne. Det er således en sand trend at se disse farte hen over gaderne i den italienske hovedstad.

Foruden at være knudepunkt for alt dette, så er Rom også hjemsted for Vatikanet. Vatikanet i Rom er således verdens mindste stat. Der er tale om en bystat inde i selve Rom og bystaten hvilket vil sige Vatikanet i Rom, er på 44,2 hektar. Her sidder Paven, som besidder den magt, man f.eks. i Danmark vil opdele på tre niveauer.

Vatikanets myndighedsudøvelse

Vatikanet i Rom er således tilholdssted for paven, som har den lovgivende, besluttende og udøvende magt. Paven er dog ikke kun begrænset til at være I Vatikanet i Rom. Det ses at paven fra Vatikanet i Rom forlader denne lille bystat af og til, hvor han er på rundrejse. Paven i Vatikanet er overhoved for katolikker, som er en gren af kristendom. Katolisisme er udbredt flere steder i Europa, og Danmark var faktisk også katolsk engang.

Vatikanet i Rom har dog i dag mindre betydning, idet man i Danmark har sin egen kirke. På trods heraf kan det siges at Vatikanet i Rom, selvom der er tale om en lille stat, så har den stor indflydelse på store lande udenfor Vatikanet i Rom. I Brasilien findes f.eks. mange katolikker og det samme er tilfældet i det sydlige Tyskland, Spanien og naturligvis også Frankrig og Italien. Det specielle ved Vatikanet i Rom er, at der er tale om et enevældigt monarki. Og der er tale om det eneste enevældige monarki i Europa som er tilbage.

Vatikanet i Roms nærmere karakteristika

Vatikanstaten har også sit eget flag. Der er tale om et flag som er delt op i en gul og en hvid farve, med et emblem på den hvide side. I Vatikanet i Rom bruger man den møntfod eller valuta som hedder Euro.

Det er estimeret at der bor omkring 842 mennesker i Vatikanet i Rom. Vatikanet i Rom fungerer i princippet som en almindelig stat. Og der er departmenter som tager sig af praktiske hverdagsting såsom medicinsk behandling og telekommunikation. Vatikanstaten har ligeledes et antal beskæftigede, der er intet officielt sprog. Dog er det formelle sprog Latin men man hører naturligvis også Italiensk og Tysk bliver talt blandt de ansatte.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.