Mount Etna (Sicilien)

Vulkanen Etna er en særdeles meget aktiv vulkan, som findes på østkystsiden af den italienske ø Sicilien. Der går rigtig sjældent mange år imellem hvert udbrud og derfor bliver vulkanen betegnet som aktiv, hvor mange andre vulkaner, kan være inaktive i mange år i træk.

Grunden til at Etna er en meget aktiv vulkan skyldes flere faktorer bl.a. dens aggressive aktivitet. Flere eksperter mener, at den er i gang med at udvikle sig til en såkaldt hot-spot vulkan, hvor der foregår en konstant opsendelse af magma fra vores jord.

Vulkanen har været i en udviklingsfase i op imod de sidste 3000 år. Dette er bl.a. en af grundene til, at der ofte kun går få år imellem udbruddene af vulkanen. Det betyder også, at du har mulighed for at opleve en vulkan i udbrud i virkeligheden, hvis du tager til Sicilien på det helt rigtige tidspunkt.

Den måler over 3.300 meter i højden og kunne før i tiden ses helt fra Malta. Dette er ikke muligt mere pga. den høje luftforurening, der er sket ikke kun i Italien og på Malta, men over hele verdenen. Det er en meget interessant seværdighed på Sicilien, hvis du godt kan lide naturen og hvordan den på kraftigste vis, kan vise sig fra både de gode og dårlige sider.

Hvordan kommer jeg til Sicilien?

Sicilien kan besøges hele året rundt, men er bedst at besøge i månederne fra april-juni og igen fra september-december. Det er her, at der er behageligst at være for alle. Selvom Sicilien er en ø i Italien flyver rigtig mange rejsebureauer til øen. Det er ikke længere kun folk, som skal på charterferie, men også rigtig mange turister, der ønsker at opleve den fantastiske smukke ø.

Du kan dermed nemt komme til Sicilien ved, at tage et fly til italienske ø, men der er også andre muligheder for at komme til øen.

Du kan også sejle fra Malta til Sicilien. Der går en færge, som du nemt kan bestille en billet til, men sørg for at gøre det i god tid, da det ellers kan blive vanskeligt. Det kan være en smart idé, at bestille billetten til færgen samtidig med, at du bestiller din flybillet til Malta, hvis du ønsker at tage færgen til Sicilien.

Det er en smuk oplevelse, at se øen fra havet og dens smukke natur og hvorfor ikke få flere oplevelser på en gang, når du alligevel gerne vil se og opleve den store aktive vulkan Etna.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.