Pompeji (Napoli)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Pompeji er en af de større delvist ødelagte og begravet større romersk by, som ligger nær byen Napoli. Den romerske by blev begravet af et kolossalt stort vulkan udbrud fra vulkanen Vesuv, som strakte sig over hele to dage d. 24 august i år 79 efter Kristus fødsel ved start fra middagstid.

Det er en spændende seværdighed, at se i det italienske, hvis man især har en interesse for det forhistoriske og hvis man ønsker at se, hvordan en begravet by kan se ud. Igennem tiden har man lavet flere forskellige udgravninger af byen og lidt efter lidt, har man formået, at grave hele byen fri. Det har været et kæmpe arkæologisk projekt og har også strækket sig over flere hundrede år.

Du kan nemt selv tage til Pompeji på egen hånd ved at tage lokaltoget, som er hurtigt, nemt og billigt. Circumvesuviana hedder toget og går inde fra hovedbanen i Napoli og tager omkring 40 minutter ud til Pompeji. Selvom det er en billig transport mulighed, betyder det også at mange andre turister bruger dette lokaltog samt de lokale, der bor i området. Du skal derfor sørge for, at have bestilt billet i forvejen eller i god tid, så du er sikker på, at kunne komme med toget.

Oplev en af de mest succesfulde italienske fodboldhold

Pompeji ligger nær den store og populære italienske by Napoli. Det betyder også, at du har muligheden for, at tage ind og se en italiensk fodboldkamp. Kan du godt lide sport og især fodbold, vil dette være en naturlig oplevelse at tage med, når du alligevel er i nærheden af Napoli og deres fodboldstadion.

De spiller stort set hele året rundt med kun få måneders pause og derfor skulle der være god mulighed for, at kunne komme ind og se en kamp i virkeligheden og opleve hele den fantastiske stemning, der kan være til en fodboldkamp. Napolis fodboldhold er det 9. mest succesrige fodboldhold igennem hele Italiens historie.

Af stjerner der har spillet for den succesfulde fodboldklub tæller bl.a. den famøse fodboldlegende Diego Maradona, som du med stor sandsynlighed, har hørt om en eller flere gange før i en eller anden sammenhæng omkring fodbold. Argentineren var bl.a. med til at vinde det italienske mesterskab hele to gange.

Den danske spiller Harald Nielsen eller bedre kendt som ”Guld Harald”, har også spillet i fodboldklubben Napoli i hans storhedstid i 60’erne, hvor han brilleret med rigtig mange mål.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.