Duomo (Firenze)

Attraction Type:

  • Kirke

Duomo er den smukke domkirke i Firenze hvis navn er Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Selve domkirken står på en meget lille plads. Foruden selve kirken står der også et klokketårn og dåbskapellet. Kirken og klokketårnet er bygget i en gotisk stil og katedralen har en enorm og meget imponerende kuppel. Man påbegyndte katedralen i slutningen af 1200-tallet of færdiggjorde den først som den står i dag i starten af 1400-tallet.

Et helt århundrede måtte altså gå før kirken blev til det den er i dag. Mange turister farer til domkirken hvert år i deres ferier. Selve kirken er et smukt syn og man behøver ikke nødvendigvis være arkitekt for at påskønne dens skønhed.

Inde i selve kuplen er det begyndte maleri, som man kan bruge flere timer på at stå og studere. Hvis nakken ellers kan holde til at kigge op i så lang tid. Det meget detaljerede maleri er velbevaret og man kan blive ved med at kigge på det og stadig finde noget nyt.

Vi har alle prøvet at stå inde i en kirke eller et andet helligt sted og mærke et eller andet ligge over stedet. En eller form for ro. Man kan ikke lade være med at tænke på alle de mange fødder og mennesker der har gået lige præcis der hvor du står gennem tiden. Alle de mange historier både frygtelige og gode disse vægge dækker over. Hvis blot vægge kunne tale.

Hvorfor Duomo i Firenze?

Kirker er et smukt syn. Det er utroligt hvor meget energi og kræfter mennesker kan lille i en bygning der kun er tilegnet bestemte formål og traditioner som bryllupper, dåb og bøn. De mange smukke detaljer både i maleriet og selve monumentet er smukke og enhver kan beundre dem uanset en stor intelligens indenfor arkitektur om de tidligere tider – eller mangel på samme.

Man behøver ikke være uddannet til noget som helst for at kunne lade sig bevæge af den majestætiske bygning. og hvis man alligevel er taget afsted for at se Italien eller Firenze, så er en smuttur forbi domkirken så absolut en tur værd. Det er ikke en kirke man lige hurtig glemmer igen.

Kirken er konstant fyldt med turister der kommer verden over for at se den smukke kirke med dens vældige kuppel og det smukke billede indvendigt.

 

 

 

 

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.