Colosseum (Rom)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Colosseum i Rom er en af de helt store turist-attraktioner i den Italienske hovedstad. I gamle dage var et en arena hvor gladiatorer kæmpede imod andre krigere, slaver og løver for at fornøje kejseren. I dag har det status som et museum, men det er utrolig let at forestille sig hvordan det var i gamle dage. Ved at besøge Colosseum kommer du helt tæt på de gamle romeres historie, og kan næsten mærke hvordan kampene i arenaen foregik for mange hundreder år siden.

Udover de vilde galdiatorkampe som har foregået i arenaen, er det også et fantastisk arkitektonisk værk. Det er fantastisk at tænke på, hvor lang tid det har taget at bygge den, og hvor tungt et arbejde det har været. Hvis du skal til Rom må du ikke snyde dig selv for denne historiske perle i centrum af byen. Der ligger mange caféer og butikker i området omkring Colosseum, samt en metro-station opkaldt efter denne.

Det er altså super nemt at komme til, og stedet rummer så mange historier at man bliver helt overvældet. Colosseum er nok Roms største attraktion, på linje med Vatikanet og Sankt Peters kirken.

Værd at vide før du tager en dag i Colosseum i Rom

Det er en god idé at besøge Colosseum en dag uden for weekenden, hvor italienerne selv tager på udflugt. Samtidig er det smart at komme før middag, eller lige før lukketid, hvor temperaturen oftest er lavest. Hvis der er mange mennesker ved pladsen omkring, bliver køen for at komme derind nemlig meget lang, og du kan ende med at stå i kø i op imod en time.

Så husk rigeligt med drikkevarer, og prøv at time det så du undgår at ramme ind i resten af italienerne – så får du den bedste oplevelse. I køen og omkring Colosseum generelt, er der mange lokale som går rundt og sælger iskolde forfriskninger i form af enten vand, frugt eller sodavand, så du ikke behøver at slæbe på alt for meget. Mange sælger også selfiestænger, som er et hit hos mange!

Hvis du ikke har lyst til at stå i kø eller har et travlt program, kan du med fordel købe biletterne hjemmefra, for at springe køen over. Inde i Colosseum er der en en lille butik hvor du kan købe souvenirs af enhver slags, så du kan fortælle om den fantastiske tur når du kommer hjem.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.