Potzdamer Platz (Berlin)

Attraction Type:

  • Seværdigheder
  • Shopping

Førhen var Potsdamer Platz midtpunkt i Berlin. Der var så travlt i 1920’erne netop her, at der derfor blev bygget Europas første lyskurv. Potsdamer anses som down-town i en storby i USA, fordi der er utrolig høje bygninger på pladsen, som minder om New Yorks skyskrabere. Sony Center af Helmut Jahn og DaimlerChrystler står i dag på pladsen. Du har mulighed for at komme helt op i en skyskraber og nyde Panoramapunktet på Potsdam Platz.

Du kommer derop med Europas hurtigste elevator, som kører 90 meter op på 20 sekunder. De sidste 6 meter går man selv. Der er desuden mulighed for at nyde en kop kaffe eller lignende i baren og samtidig nyde udsigten over Berlins skyline, som er et yderst smukt syn.

Det har været et mål i sig selv, at skabe ny energi til pladsen, hvilket anses som vellykket, da der i dag findes både boliger, restauranter, barer, kontorer, trakfikknudepunkt, teatre, indkøbsmuligheder og forlystelsessteder.

Det er værd at se når du besøger Potsdamer Platz

Skal du slappe er, er det værd at tage et smut forbi Donkin’ Donuts og få en kop kaffe og en af deres mange, populære donuts. Stedet besidder desuden også en god udsigt, som er værd at nyde. Derudover finder du et kæmpe indkøbscenter på Potsdamer Platz (Potsdamer Arkaden). Du finder også en del store kunstmuseer og masser af biografer og teatre. I øvrigt besøger rigtig mange Sony Musiccenter og det indendørs Legoland.

Er du til øl, skal du tage forbi baren med 100 ølmærker. Hvis du både er til øl og spil, besøg da pladsens store Casino og prøv lykken!

Det er også en mulighed at, opleve Potsdamer Platz på cykel, da den byder på masser af smukke parker og stræder. På turen er det oplagt at udforske det Nye Palads, Orangeriet, Vindmøllehaverne samt Frederik den Stores kendte Sansssouci Palads og ”ingenmandsland” mellem Østtyskland og Vestberlin.

Restauranter på Potsdamer Platz

Der er masser af mulighed for at forkæle smagsløgene med diverse specialiteter på Potsdamer Platz. Blandt andre finder du Tony Roma’s som byder på amerikansk mad, steaks og grill. Derudover Brasserie Desbrosses som kokkererer fransk mad, Vox – Grand Hotel tilbyder asiatisk og desuden sushi, Essenza som byder på moderne, kreativt, glutenfrit og italiensk mad og Mesa byder på generel europæisk mad. Kort sagt byder pladsen på et bredt spekter af madoplevelser.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.