Brandenburger Tor (Berlin)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Tæt på Potsdamer Platz finder man Brandenburger Tor. Den imponerende byport er den sidste bevarede i Berlin fra en tid, hvor byen var omgivet af en mur. Den blev opført i 1789-91 af Carl Gotthard Langhans efter græske forbilleder, og blev omtalt som den royale port.

Indtil 1989, året hvor berlinermuren faldt, var porten et symbol for Tysklands delen, men er siden blevet et nationalt symbol for enhed. Porten er konstrueret af 15 meter høje søjler, som bærer på en facade der er 26 meter høj og 65, 5 meter bred. I port husene står der store statuer, hvor den ene er guden Mars med sværdet og den anden Minerva med lansen.

Brandenburger Tor i Berlin – Royale omgivelser

Bevæger man sig ned af Brandenburger Strasse, er det næsten umuligt ikke at få øje på den store byport. Som et historisk symbol på pragt og storhed tårner den græsk inspirerede konstruktion sig i landskabet, og er man interesseret i at besøge byens kendte monumenter, bør man ligge vej forbi.

Før i tiden delte Brandenburger Tor i Berlin kongeslottet fra sommerresidensen Charlottenburg. Slottet er i dag revet ned, men man har stadig mulighed for at suge den royale stemning til sig, når man besøger området. I årene før 1867 var Berlin omgivet af en mur, og porten fungerede den gang, som toldsted for dem der ønskede at bringe varer med ind til torvet.

I dag er pladsen omkring Brandenburger Tor ofte et sted, hvor man kan finde turister i færd med at tage billeder af den storslåede byport, og lokale som passerer pladsen på vej til job eller fritid.

Turen videre fra Brandenburger Tor i Berlin

Har man lagt sin vej forbi den Berlinske byport, er der ingen grund til at stoppe dagen der. I området, Berlin Mitte, er der et væld af attraktioner, som kan være med til at give storbyferien et historisk og kulturelt præg.

Der er museer, som kan undersøges. Der er storslåede bygninger, som kan give en et billede af, hvordan Berlin tog sig ud for mange år tilbage. Man finder i området ligeledes Alexander Platz, som er et yderst centralt sted i Berlin.

Den store plads fungerer delvist som en indgang til stationen, hvor utallige berliner dagligt skifter fra den ene u-Bahn forbindelse til den anden, og som et område, hvor der er masser af spise- og shoppemuligheder.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.