Dom (Berlin)  

Attraction Type:

  • Kirke

Berlin er hovedstaden i Tyskland, og en af Tysklands 16 delstater. Berlin er omgivet af endnu en delstat, nemlig Brandenburg. Byen er beliggende ved floden Spree. Byen har spillet en stor rolle i diverse historiske begivenheder. Berlin var under den kolde krig delt op i øst og vest, dog blev byen forenet igen efter murens fald den 9. november 1989.

Man kan stadig den dag i dag, se at der er forskel på øst- og vest siden. Der findes mange interessante seværdigheder i byen, blandt andet seværdigheder der fortæller en del om Berlins lange historie. Dom, Berlins domkirke, er en af de mange seværdigheder.

Dom er Berlins domkirke, som er en protestantisk kirke,og den stod færdig tilbage i år 1905. Under anden verdenskrig blev domkirken slemt skadet, og den blev efterfølgende fuldstændig renoveret. Renoveringen blev først færdiggjort i 2002, fordi at DDR, Østtyskland, ikke havde midlerne til kirkebyggeri. Det var arkitekten Julius Raschdorf, som fik ordreren af kejser Wilhelm den anden, som havde tegnede de grundlæggende skitser. Hans kriterier var at domkirken skulle passe ind til de andre bygninger på Museumsøen.

Og så var det vigtigt at den udstrålede magt. Julius Raschdorf udførte sit arbejde fra år 1894. Domkirken er i dag Berlins største, og den er i alt 116 meter i højden. Neden under kirken befinder der sig en krypt. Det er Hohenzollerns krypt, fordi kirken blev anvendt som gravsted fra år 1536 for Hohenzollerne. Kirken er lige så flot inde fra som ude. Inde finder man blandt andet en stor altertavle, et kæmpe orgel samt en masse statuer, som sidder højt oppe i selve kuplen.

Over alteret finder man de protestantiske ledere: Martin Luther, Ulrich Zwingli, Philipp Melanchton og Jean Calvin. Modsat overfor står der fire tyske fyrster: Frederik den vise, Phillipp den første af Hessen, Joachim den anden af Brandenburg og Albert af Preussen. Der er i dag dagligt gudstjenester samt koncerter i domkirken.

 

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.