Checkpoint Charlie (Berlin)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Checkpoint Charlie står i dag som et symbol på tiden, hvor Berlin var delt i øst og vest. Grænseposten, som ligger på Friedrichstraße tæt på Potsdamer Platz, er i dag en af de mest besøgte seværdigheder i Berlin, og turister fra hele verden ligger vejen forbi, når de tager på besøg i den Tyske hovedstad.

I området har man desuden rig mulighed for at lære mere om det lokale berlinske miljø. Cafeer, barer og grønne områder er kendetegnende for Kreuzberg, som Checkpoint Charlie ligger i, og skal man på storbyferie, er det bestemt besøget værd at tage sig tid til at undersøge den interessante bydel nærmere.

Checkpoint Charlie i Berlin – Grænsen mellem øst og vest

Foruden shoppeture og events er en vær storbyferie ofte præget af kulturelle oplevelser. Der er kendte museer, som skal besøges. Der er unikke gader, som skal tjekkes ud, og er man interesseret i den tyske historie, bør man uden tvivl besøge Checkpoint Charlie i Berlin.

I årene mellem 1961 og 1989 var den tyske hovedstad delt i to. Dette er også kendt som Berlinermuren, og Checkpoint Charlie var en af de grænseovergange, som var med til at holde den østlige og vestlige del af byen adskilt. Det var DDR, som stod bag ideen, om at byen skulle deles med en mur, og det viste sig at have omspændende konsekvenser for de berlinske borgere.

Checkpoint Charlie var grænsen mellem den sovjetiske og amerikanske sektor, og kun de ansatte ved de allieredes ambassader og militærorganisationer, ikke-tyske udlændinge, repræsentation for Vesttyskland og DDR-funktionærer, havde tilladelse til at passere.

Området ved Checkpoint Charlie i Berlin

Grænseposten ligger i det nordlige Kreuzberg, og tager man forbi Checkpoint Charlie, bør man afsætte noget tid til at undersøge de nærliggende gader og kvarterer. Kreuzberg er i dag kendt for at være et område med masser af liv og kultur. Der er en del grønne områder, hvor man har rig mulighed for at suge indtryk til sig. Der er mange Berliner, som elsker at bruge fritiden på at tage en pause på græsset, og ofte er der flere arrangementer, som man kan tage del i.

Bydelen er ligeledes præget af spændende og hippe cafeer, hvor man blandt andet kan spise både vegansk og glutenfri mad. Om aftenen er der flere barer, hvor man kan opleve koncerter, der er præget af den undergrundskultur, som Kreuzberg er så kendt for.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.