Rejser til Thailand – De 6 steder i Thailand, du SKAL kende

 - Estimated reading time: 8 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Thailand har i mange år været et af de mest populære rejsemål fra Danmark.

Det skyldes ikke alene, at Thailand har meget godt at byde på i forhold til lækkert vejr og god mad – men også et lav prisniveau, nogle af de bedste strande i verden og venlige thaiere er med til at skabe en god oplevelse.

Thailand er dog mere end bare strand og smukke udsigter – det er også en af verdens største byer i form af Bangkok og den nordlige Chiang Mai, der tiltrækker tusindvis af digitale nomader hvert år.

Jeg har selv haft fornøjelsen af snart et par måneder i Thailand og har mine klare favoritter. Uden dog at skelne til dem har jeg fundet frem til 6 rejsedestinationer i Thailand, du bør overveje, hvis du skal mod øst til vinter.

Du snyder nemlig dig selv, hvis du kun ser øerne på besøg efter besøg!

Chiang Mai

chiang mai om natten

Min yndlingsby i Thailand er Chiang Mai.

Kendt som den nordlige hovedstad, så ligger Chiang Mai cirka 800 kilometer nord for Bangkok. Med direkte fly kan du klare den tur på cirka en time fra du letter til du lander igen.

Chiang Mai har ingen strande, da det ligger midt i landet. Der er enkelte søer, men langt til kysten. Til gengæld, så er Chiang Mai for mange og mange andre i højere grad ’det ægte Thailand’. Du føler ikke som turist, at alle forsøger at snyde dig, mens du er i Chiang Mai. Du bliver taget godt imod.

Det er også her, der måske er den største koncentration af digitale nomader i hele verden. En digital nomade har rejser som en del af livsstilen og arbejder fra den bærbare computer, ofte med blogging, online markedsføring, udvikling, design eller lignende. Chiang Mai tiltrækker digitale nomader takket være godt vejr det meste af året, et lavt prisniveau og venlige thai’ere – og nu er vi oppe å en kritisk masse af digitale nomader i Thailand, så de mange der er der i sig selv bidrager til at trække endnu flere til.

Rejsen til Chiang Mai koster penge og tager minimum et stop i Bangkok, men det er alle pengene værd. Når først du er i byen, lever du billigt – og du har mulighed for at spille golf på meget udmærkede baner, tage i byen, klappe tigre og meget mere.

Undertegnede med en tiger fra Tiger Kingdom nord for Chiang Mai. Tigeren er ikke bedøvet - bare ung.

Undertegnede med en tiger fra Tiger Kingdom nord for Chiang Mai. Tigeren er ikke bedøvet – bare ung.

Chiang Mai kommer anbefalet herfra!

Du kan finde hoteller i Chaing Mai her.

Koh Samui

Koh Samui i thailand

Koh Samui er den næststørste ø i Thailand efter Phuket og måske mere kendt. Du har mulighed for at rejse direkte fra Phuket, Bangkok og Pattaya til Koh Samui med båd. Der er også en lufthavn, hvor Bangkok Airways dog har monopol – flybilletter er derfor den nemmeste, men langtfra billigste løsning, hvis du gerne vil rejse til Koh Samui.

Du skal rejse til Koh Samui, hvis du vil se nogle af de bedste strande Thailand har at byde på. Det bliver næsten ikke bedre. Som turist har du rig mulighed for at komme ud og snorkle, dykke, sejle, ride på elefanter, klappe tigre og meget mere.

Koh Samui kommer også med et aktivt natteliv, hvis du er ude at rejse med dine unge venner – men rejser du med familien, kan du glæde dig over, at nattelivet er isoleret til et par gader midt i Chaweng Beach City. Hvis du ikke har lyst til at høre på fulde taskere natten lang, så slipper du også for det, når du rejser til Koh Samui.

Hvis din første rejse går til Thailand går til Koh Samui, så bliver du ikke skuffet!

Find hotel i Koh Samui her.

Bangkok

bangkok store palads

Bangkok er med dens enorme Suvarnabhumi-lufthavn sandsynligvis første sted du rammer i Thailand. Du kan finde flybilletter til Bangkok direkte fra Københavns Lufthavn med blandt andre Thai Airways og Norwegian.

Bangkok er Thailands hovedstad og en af verdens største by. Inde i byen bor der knap 7 millioner mennesker, men tæller du også opland med, så bor der hele 30 millioner (!). Det er kun Tokyo i Japan og Sao Paulo i Brasilien, der inklusive opland kan mønstre flere mennesker.

Det er svært at tale om Bangkok som en samlet by, for der er så mange og store områder, at de er byområder i sig selv. Du kan vitterligt finde alt i Bangkok.

For mange – jeg selv inklusive – er Bangkok en overvældende og ubehagelig by at befinde sig i (på trods af en stor oplevelse med Wat Phra Kaew).

Forureningen er voldsom, syge mennesker ligger på gaden, du kan næppe spise gademaden og der er meget volds- og berigelseskriminalitet i byen. For andre er det fantastisk at opholde sig i en by med ikke alene så mange muligheder, men også mange vesterlændinge.

Fra Suvarnabhumi Lufthavn kan du tage Skytrain – en pendant til S-togene i Danmark, der kører over trafikken på pyloner – ind til byen på under en halv time.

Du bør ikke snyde dig selv for oplevelsen. Thailand og Bangkok er en meget spændende oplevelse. Men du skal huske når du er der, at Thailand også er meget andet end de store betonblokke, der dominerer i hovedstaden midt i landet!

Find hotel i Bangkok her.

Phuket

phang nga bay phuket

Thailands største ø hedder Phuket og er i sig selv en provins. Den er med næsten 600 kvadratkilometer over dobbelt så stor som førnævnte Koh Samui.

I Phuket er det især byen omkring Patong Beach, der tiltrækker feststemte unge mennesker. Hvis du bor i nærmest enhver anden by får du stadig de fantastiske strande, men med færre mennesker. Prisniveauet på øen er generelt lavt som følge af et stort opbud af billige hoteller, og du kan derfor bruge flere penge på at have det sjovt. Som med Koh Samui får du rig mulighed for at surfe, dykke og meget mere.

Du finder dit næste hotel i Phuket her.

Pattaya

pattaya i baggrunden

På fastlandet i det østlige Thailand finder du Pattaya. Kystbyen er en af de mest kendte i hele Thailand. Der er to ting at være opmærksom på, hvis du overvejer Pattaya som rejsemål til din næste rejse:

  • Pattaya er kendt for et vildt natteliv, og der er mange især unge, der tager til byen for at feste. I dagtimerne mærker du mindre til det, og her har du mulighed for at nyde strandene.
  • Byen er også kendt for at være centeret for sexturisme i Thailand.

Sidstnævnte er et meget mindre problem i dag, end det tidligere har været – men hvis du rejser med familie og helt vil undgå selv de mindste referencer til nogle af Thailands mørkere sider, så bør du overveje et andet rejsemål end det ellers populære og smukke Pattaya.

Chiang Rai

Beautiful ornate white Temple located in Chiang Rai northern Thailand

Bevæger vi os igen mod nord – endnu mere mod nord end Chiang Rai – finder vi byen Chiang Rai.

Chiang Rai bliver af Thailand-kendere omtalt som ’det nye Chiang Mai’ med reference til, at sidstnævnte i dag er alment kendt og har turister fordelt udover hele året.

Du skal tage til Chiang Rai i Thailand, hvis du gerne vil på eventyr, lære mere om den thailandske natur, vil se vilde dyr og i det hele taget opleve andet end betonhoteller og pæne strande med mange mennesker.

Du kan flyve direkte til Chiang Rai fra Bangkok. Alternativt kan du flyve til Chiang Mai og leje en bil herfra. Over hele Thailand er det billigt at leje bil og især scooter. Den offentlige trafik begrænser sig til Skytrain, metro og få busser alle i Bangkok, og hvis du vil rundt udover Bangkok, skal det derfor ske på egen hånd (og med egne 2 hjul i form af en scooter).

Chiang Rai overses ofte af de der tager til Thailand, og det er synd, for byen har enormt meget at byde på i sig selv. Byen er cirka på størrelse med Aarhus i Danmark og har seværdigheder som det hvide slot Wat Rong Khun og Wat Phra Kaew.

Rejs udenfor højsæson og spar penge

For alle stranddestinationerne her på listen – det vil sige Koh Samui, Phuket, Pattaya og alle andre kendte øer som Koh Lanta, Koh Chang og alle andre – gælder det, at du kan spare mange penge ved at rejse udenfor højsæsonen i december og januar.

Her er det koldt og vinter i den vestlige verden, og vi valfarter derfor i hobetal til den thailandske sol.

Men det betyder også, at priserne på flybilletter og hoteller ryger i vejret. De er altid sat efter udbud og efterspørgsel.

Rejser du i stedet i oktober, november og februar, får du samme gode oplevelse mens vejret i Danmark er dårligt, men får du lov til at spare mange penge på rejsen. Der kan sagtens være 50 % eller mere i forskel på hvornår på året, du rejser.

Overvejer du Thailand og har du spørgsmål til rejsen?

Du er velkommen til at skrive dem i en kommentar til indlægget herunder – vi vil meget gerne besvare det.

Hav en fantastisk rejse!

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*